Naar inhoud

Sportvorming

Vormingsmomenten voor verenigingen en scholen (trainers, bestuur, leerkrachten en studenten LO)

Het gemeentebestuur streeft ernaar de kwaliteit van de Aalterse sportverenigingen te verbeteren door ondersteuning te bieden op bestuursmatig vlak. Daarom worden er vormingsmomenten georganiseerd vanuit de cel Sport en houden we je op de hoogte van het aanbod van sportopleidingen, zodat de kwaliteit van het lesgeven binnen de verenigingen stijgt.

Vormingsorganisaties

Bij erkende vormingsorganisaties ben je aan het juiste adres voor een uitgebreid gamma aan studiedagen, congressen, nascholingen en opleidingen. Zij bieden tal van mogelijkheden aan om je te vormen of bij te scholen tot nog betere lesgevers, bestuursleden, trainers, monitoren... Het aanbod is zeer divers en gericht naar verschillende doelgroepen.

  • BVLO, Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw;
  • VTS, Vlaamse trainersschool. In de brochure 'Sportkaderopleidingen 2015' maak je kennis met de Vlaamse Trainersschool en vind je een overzicht van het volledige opleidings- en bijscholingsaanbod voor 2015. Deze brochure is te verkrijgen in het Sportpark, je kan ook de digitale versie downloaden.

Aanbod 2016

Naast de vormingsmomenten van bovenstaande organisaties krijgt de cel Sport geregeld aanbiedingen van studiedagen, congressen, nascholingen en opleidingen. Hieronder wordt dit aanbod opgesomd.

Vormingsmomenten voor burgers

Ben je op zoek naar een sporttakgerichte opleiding (bijv. initiator, een opleiding voor beginnende lesgevers), een bijscholing, een begeleidingsgerichte opleiding of een beroepsgerichte opleiding (bijv. hoger redder)? Bekijk dan zeker onderstaande links.

  • BVLO, Bond voor Lichamelijke Opvoeding vzw;
  • VTS, Vlaamse trainersschool. In de brochure 'Sportkaderopleidingen 2015' maak je kennis met de Vlaamse Trainersschool en vind je een overzicht van het volledige opleidings- en bijscholingsaanbod voor 2015. Deze brochure is te verkrijgen in het Sportpark, je kan ook de digitale versie downloaden.

Dit jaar worden heel wat opleidingen voor het begeleiden van senioren bij sportieve activiteiten georganiseerd door VTS. In 2015 staan initiator dans voor senioren, initiator gym voor senioren en initiator wandelen op het programma. Ben je al initiator in een sporttak of ben je bewegingsanimator en ben je op zoek naar tips voor het begeleiden van sportende senioren? Dan kan je aansluiten bij module 2 van voorvermelde opleidingen. Op de pagina aanbod klik je op de knop SENIORENSPORT.

Vormingsmomenten G-sport

Begeleid je sporters met een handicap of wil je dit doen in de toekomst? Ben je ook op zoek naar een geschikte opleiding, maar weet je niet hoe of waar? Wij geven je een overzicht van het aanbod in het kader van aangepast sporten:

  • VTS, de Vlaamse trainersschool. Ben je minstens geslaagd voor de basismodule 'Algemeen Gedeelte Initiator' dan kan je de sporttakoverschrijdende module (module 1) voor het begeleiden van sporters met een handicap volgen. Trainers die zich willen specialiseren in het begeleiden van sporters met een handicap kunnen zich, na het slagen voor een Initiatoropleiding en module1, verder bekwamen via een aanvullende sporttakgerichte opleiding (module 2). Dit jaar staan begeleiden van gymnasten, judoka's, ruiters en voetballers op het programma. Op de pagina aanbod klik je op de knop G-SPORT.

Praktisch

Sport

Lindestraat 17
9880 Aalter

tel. 09 374 39 19
fax 09 374 71 33
e-mail E-loket

Meer info