Naar inhoud

Horecazaak

"De horeca is de mooiste sector van het land" Niet meer en niet minder. Horeca is immers de sector van het gastvrij ondernemen. Het is dé job om het mensen naar hun zin te maken. Of je nu een hotel, B&B, een restaurant of een café uitbaat, de horeca wil mensen met een goed gevoel huiswaarts laten keren. “Mensen gelukkig maken”. Mooi toch?

Wil je in Aalter een horecazaak opstarten? Dan dien je eerst enkele formaliteiten in orde te brengen. Naast de algemene administratie, zoals het aanvragen van je ondernemingsnummer, dien je bij het gemeentebestuur nog enkele vergunningen aan te vragen:

Sinds augustus 2014 heeft het gemeentebestuur in samenwerking met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en HoReCa Vlaanderen een startersbrochure opgemaakt. Deze brochure legt aan de startende horeca-uitbater stap voor stap uit waar hij of zij dient aan te voldoen, geeft praktische tips en verwijst door waar nodig. De brochure kan je bij de downloads terugvinden of afhalen in het gemeentehuis.

Handig zijn ook de checklisten die je als horeca-uitbater een praktisch overzicht geven van welke verplichtingen je allemaal hebt. Je kan ze onderaan downloaden en er direct mee aan de slag.

Wil je meer informatie? Maak dan een afspraak met de cel Ruimtelijke organisatie en leefomgeving (Economie) en zij helpen je graag verder met de afhandeling van administratieve formaliteiten. 

Praktisch

Economie

Europalaan 22
9880 Aalter

tel. 09 325 22 00
fax 09 325 22 40
e-mail E-loket

Meer info

Relevante info