Naar inhoud

Animatoren jeugdwerkingen

Wat?

Het gemeentebestuur zoekt jaarlijks enthousiaste, creatieve jongeren om activiteiten te begeleiden voor kleuters, kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een handicap. 

Er zijn verschillende redenen waarom jongeren ‘animator’ worden, zoals de toffe sfeer en de leuke bijverdienste. De animatoren amuseren zich evenveel als de deelnemers. Je kunt immers animator zijn én daarnaast nog een vakantiejob doen. Bovendien staat zo’n ervaring leuk op je cv als je in de toekomst een job zoekt.

Het gemeentebestuur verwent zijn vrijwilligers. Niet alleen krijgen ze een onkostenvergoeding, er worden tijdens het jaar ook activiteiten speciaal voor de vrijwilligers georganiseerd. Dan worden zij eens in de watten gelegd. 

Wie?

Ben je tussen 16 en 26 jaar en wil je tijdens de schoolvakanties helpen bij de Kleuter- & kinderwerking, Tienerwerking, Speelpleinwerking of Gammetoen?  Vul dan zo snel mogelijk het inschrijvingsformulier in. Meer informatie over wat er van je verwacht wordt als animator, vind je in de animatorengids.

Kadervorming!

Wat?

Het gemeentebestuur stimuleert jongeren om vorming te volgen om zo de kwaliteit van het gemeentelijk en particulier jeugdwerk te garanderen.

De cel Jeugdvoorzieningen organiseert in de loop van het jaar meerdere vormingen (Basiscursus, Vormingsdag voor leiding en moni's, ...). 

Daarnaast kunnen jongeren die op eigen initiatief vorming volgen bij een erkende vormingsorganisatie aanspraak maken op een gemeentelijke subsidie.

Basiscursus 'Animator in het jeugdwerk'

De cel Jeugdvoorzieningen organiseert jaarlijks een basiscursus ‘Animator in het jeugdwerk’. Daar leren jongeren technieken aan die ze nodig hebben als monitor bij de gemeentelijke jeugdwerkingen (Speelpleinwerking, Kleuter- & Kinderwerking, Tienerwerking en Gammetoen) of als leider bij een jeugdbeweging

Deelnemers leren onder andere omgaan met kinderen, creatieve activiteiten organiseren en ze krijgen een korte initiatie EHBO.   

Erkende vormingsorganisaties

Erkende vormingsorganisaties geven korte en meerdaagse cursussen en workshops om (basis)vaardigheden aan te leren aan jongeren die activiteiten voor kinderen willen begeleiden. Hier volgen enkele door de Vlaamse overheid erkende organisaties die een basiscursus en andere vormingen aanbieden:

Wie een cursus volgt bij een erkende vormingsorganisatie kan in aanmerking komen voor een subsidie Individuele Kadervorming van het gemeentebestuur.

E-loket

Praktisch

Jeugdvoorzieningen

Stationsstraat 71
9880 Aalter

tel. 09 325 71 71
e-mail E-loket