Naar inhoud

Jeugdcentrum Kadans

Wat?

Het jeugdcentrum en haar vrijwilligers organiseren een uitgebreid aanbod aan eigen activiteiten.  Het is een populaire plek voor verjaardagsfeestjes, privéfeestjes voor jongeren, ...  Andere verenigingen en jeugdorganisaties doen vaak beroep op de infrastructuur en op de ondersteuning. Verschillende groepen repeteren in de repetitiekelder. De activiteiten van de cel Jeugdvoorzieningen (Kleuter- & Kinderwerking, Tienerwerking en Gammetoen) vinden hier meestal plaats.  In de burelen vind je de medewerkers van de vzw en van de cel Jeugdvoorzieningen.

Het jeugdcentrum huisvest:

Ben je zelf op zoek naar een locatie voor evenementen, feestjes, vergaderingen of vormingen ... of zit je met een vraag of idee?  Welkom!  Aarzel niet om contact op te nemen met Vic of Jan.

 

Kadans als hoeksteen van het Aalterse jeugdbeleid

Door haar verschillende functies realiseert het jeugdcentrum haar statutair doel: "het jeugdwelzijn in Aalter bevorderen door het oprichten, uitbaten, onderhouden, beheren en ter beschikking stellen van jeugdinfrastructuur".   De vereniging bevordert met deze jeugdinfrastructuur de ontmoeting, dienstverlening, vorming, ontspanning en maatschappelijke participatie voor kleuters, kinderen, tieners, jongeren en jongvolwassenen, aanvullend op bestaande initiatieven en in het kader van het jeugdbeleid van de gemeente Aalter.

Het gemeentelijk jeugdcentrum werd geopend op 21 september 1996 en wordt beheerd door een paragemeentelijke vzw, samengesteld uit jongeren en politici.

Kadans via het openbaar vervoer

  • Met de trein: Afstappen station Aalter (lijn Oostende – Brussel); daarna nog een vijftal minuutjes stappen. Voor de dienstregeling van de trein surf naar www.nmbs.be
  • Met de bus:  Bushalte voor de deur (lijn 87 Maldegem – Aalter – Deinze) Voor meer reisinformatie surf naar www.delijn.be

 

Meer informatie over het jeugdcentrum vind je op de website van Kadans (zie link).

Praktisch

Jeugdvoorzieningen

Stationsstraat 71
9880 Aalter

tel. 09 325 71 71
e-mail E-loket

Meer info

Relevante info