Problemen met je computer of smartphone? IT-studenten komen je helpen aan huis

Gepubliceerd op maandag 16 augustus 2021
De digitale evolutie verloopt razendsnel. Voor velen té snel. Omdat Aalter meer en meer inzet op digitaal, maar daarbij zijn kwetsbare inwoners niet uit het oog wil verliezen, stuurt het OCMW studenten informatietechnologie (IT) op pad om te helpen bij je computer-, tablet- of smartphoneproblemen.

Eerste hulp bij digitale ongevallen

De vraag naar digitale hulp is groot. OCMW Aalter ging daarom een samenwerking aan met BEEGO, een bedrijf dat IT-studenten aan huis laat komen om te helpen met alle digitale vragen. Van computers die te traag werken tot smartphones instellen, over apparaten koppelen tot apps installeren: geen digitale opdracht of vraag is te veel voor deze ploeg van geëngageerde studenten. Ze geven je antwoorden in verstaanbare mensentaal en staan je met veel geduld en plezier bij.

Sociaal tarief via digicheques

De dienstverlening van BEEGO is betalend. De sociale dienst van het OCMW kan je hierin ondersteunen en heeft digicheques ter beschikking. Zo’n digicheque is goed voor één uur gratis ondersteuning. Als je niet aan de financiële voorwaarden voldoet om in aanmerking te komen voor zo’n cheque, kan een maatschappelijk werker je helpen om contact op te nemen met BEEGO om een betalende afspraak te maken.

De digicheque praktisch

De sociale dienst contacteren kan op tel. 09 325 95 95 of via ocmw@aalter.be. Meer info over de aanpak en service van BEEGO vindt u op www.beego.be. Via die website kan je ook meteen een afspraak inplannen als het betalende aanbod voor jou geen obstakel is. Bent je zelf IT-student en wil je jouw expertise nuttig aanwenden bij mensen aan huis? Neem dan zeker contact op met BEEGO via info@beego.be.

Hoe vraag je hulp aan?

  • Maak een afspraak via tel. 09 325 95 95 of ocmw@aalter.be.
  • EGO selecteert een IT-student met expertise uit de buurt.
  • De IT-student helpt je met geduld verder bij je thuis.
  • Nadat je bent geholpen, kan je veilig betalen met je bankkaart of een digicheque.