Première 'De Sjanfoeters' en extra voorstelling 'Zaak: De Zutter'

Wil je de leerlingen of leerkracht Woord van de Academie voor muziek, woord en dans in Aalter eens op groot scherm aan het werk zien? Dat kan!

Gitte Roggeman speelt Zus in 'De Sjanfoeters', kortfilm over een aparte familie met een hoek af. In kleine en ondeugende porties willen? 'De Sjanfoeters' de kijkers inspireren tot een luchtiger en vrijer leven. Ze zijn een beetje stout, maar niet laag bij de grond. Ze bieden een ironische kijk op onze maatschappij. De grootste troef van deze kortfilm zit in de keuze voor maffe personages die je doen lachen, omdat ze enerzijds zo absurd en anderzijds zo herkenbaar zijn. Naast die originele cast is er de unieke locatie: wonen op een kasteel is een kinderwens die de meeste mensen hun hele leven meedragen, maar ook van dit kasteel is er een hoek af: letterlijk!

Kortfilm van Katrien Ryserhove in een regie van Vincenzo Dejonghe, i.s.m. Culturaal Aalter en vzw Kwestigen Nacht.

Daarna wordt 'Zaak de Zutter', één van de moorden van Beernem, nogmaals vertoond. Ook hieraan namen heel wat leerlingen en oud leerlingen deel: Tim Saey, Emma Vanpaemel, Patrick Maertens, Sofie De Bree. Voor vele andere leerlingen was de figurantenrol een leuke ervaring.

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

10,00 euro
De Sjanfoeters + een drankje: 10 euro. 'Zaak: De Zutter': 10 euro. De Sjanfoeters + drankje + 'Zaak: De Zutter': 18 euro. De reservatie is pas geldig na betaling op de rekening van 'Het Moment': IBAN: BE08 9796 2678 5713.

Filter op categorie