Poeke Zomert met concerten en beleving

Gepubliceerd op donderdag 23 mei 2019
Poeke Zomert, dat zijn intieme concerten van grote klassieke artiesten in het kasteel van Poeke. En véél meer. Zo organiseert de kasteelhoeve verschillende doe-, wandel- en belevingsmomenten.

Kasteelconcerten

De kasteelconcerten blijven – na 13 mooie jaren - dé blikvanger van Poeke Zomert. Na elk concert trakteert het gemeentebestuur op een gratis receptie: zo krijgt het publiek de kans om de muzikanten beter te leren kennen. Op zondag 2 juni 2019 komt het Brusselse strijkersensemble Zerkalo Quartet naar Poeke. Zij brengen een uitgebreid repertoire, van de roots van het strijkkwartet tot hedendaagse composities.

Op zondag 4 augustus 2019 verwelkomen we Raphaella Smits, de Belgische ‘grande dame’ van de gitaar die achtsnarige gitaren en historische instrumenten bespeelt. Violist Tony Nys en accordeonist Philippe Thuriot wuiven op zondag 1 september 2019 de zomer uit. Nys speelt solo altviool in het Symfonieorkest
van de Munt. Thuriot maakt al 25 jaar furore op internationale podia met specialisaties in jazz, klassiek en improvisatie.

Tickets

Kaarten voor de kasteelconcerten kosten 13 euro in voorverkoop en 15 euro aan de ingang. 60-plussers betalen 13 euro en -18-jarigen en studenten kunnen al voor 5 euro een concert bijwonen. Tickets zijn rechtstreeks te koop aan de balie van het gemeentehuis Aalter-centrum, Europalaan 22, of kan je reserveren via eerste.lijn@aalter.be of tel. 09 325 22 00. Zodra de betaling gebeurd is, liggen de tickets klaar op de dag van het kasteelconcert aan de ingang van het kasteel.

Beleving op de kasteelhoeve

Poeke Zomert 2019 is meer dan de kasteelconcerten. Zo organiseert de kasteelhoeve verschillende doe- en wandelmomenten: een lammetjeswandeling, een lesdag rond natuurlijk imkeren, een honingfeest en een heus scheerfeest.

Alle info over Poeke Zomert 2019 vind je op www.aalter.be/poekezomert en in de brochure Poeke Zomert 2019, die je gratis krijgt aan de balie van het gemeentehuis Aalter-centrum, het gemeentehuis van Knesselare, de hoofdbibliotheek en in het kasteel van Poeke.