Plaatsing geluidsschermen

Gepubliceerd op dinsdag 21 september 2021
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start begin oktober, in samenwerking met het lokaal bestuur, met de bouw van 5,5 kilometer geluidsschermen ter hoogte van het nieuwe op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter. Op donderdag 23 september 2021 vindt een digitale infosessie plaats.

Waarom?

De nieuwe schermen, die 9 miljoen euro kosten, zullen het geluid in de wijken Loveld en Beukenpark en in de Sportlaan, Papenwal en Lindestraat gevoelig verminderen. De werken vormen het sluitstuk van de heraanleg van het nieuwe complex, dat ook al een investering van meer dan 25 miljoen vertegenwoordigde.

Waar?

  • Langs de E40 richting Oostende: vanaf de brug aan de Lotenhullestraat tot aan de nieuwe afrit, op de fly-over van de afrit en op het eerste deel van de N44 (tot iets voor de tunnel van de Knokkebaan onder de Brouwerijstraat) en vanaf de oprit richting Oostende tot aan de brug in de Lindestraat.
  • Langs de E40 richting Brussel: vanaf het nieuwe verkeerscomplex tot voorbij de wijk Ganzeplas.

Nog meer geluidsschermen

In een tweede fase komen ook nog schermen langs de N44 richting Aalter-Brug. De studie loopt voor geluidsmuren langs Europalaan, Bierweg, Bergstraat, Sint-Maria- Aalterstraat en Fatimastraat.

Digitaal infomoment

De werken starten begin oktober en duren tot eind maart 2022. Om meer toelichting te geven bij de werking en effecten van geluidsschermen, de aanpak van de werken en de te verwachten hinder organiseren het Agentschap Wegen en Verkeer en het lokaal bestuur Aalter een digitale informatiesessie op donderdag 23 september om 19.00 u. Inschrijven kan via www.wegenenverkeer.be/aalter.