Pc-gebruik en kopiëren

Internet

Alle bibliotheekfilialen beschikken over internet-pc's waar opzoekingen kunnen gebeuren. Je hoeft geen lid te zijn van de bib om internet te raadplegen.

Wifi

Je kan gratis gebruik maken van het wifi-netwerk van de bib.

Publieke werkposten

In de hoofdbibliotheek van Aalter zijn vier werkposten uitgerust met de Office-programma's Word, Excel en Powerpoint. Ook e-ID software werd geïnstalleerd om toegang te krijgen tot websites waarvoor identificatie met e-ID nodig is. Je kan USB-sticks gebruiken om zaken te downloaden, uploaden of printen.

Na elke sessie wordt de zoekgeschiedenis automatisch gewist zodat de privacy van de gebruiker gewaarborgd is.

Printen en kopiëren

In de hoofdbibliotheek staat een publieksprinter waarop zwart-wit en kleur kan worden geprint of gekopieerd.

De printer en pc's werden uitgerust met print- en copysoftware die ervoor zorgt dat het hele printproces zonder tussenkomst van het personeel kan gebeuren (het geven van de opdracht, de betaling,...). De bring your own device-software maakt het zelfs mogelijk om de printopdracht van thuis uit of vanop eender welk toestel te geven en de afdruk maar te activeren bij aankomst in het kunstencentrum. 

Voorwaarde om van de printer gebruik te kunnen maken:

  • Toegang tot de printer/copier krijg je na het scannen van je bibliotheekpas. Je moet dus lid zijn van de bib, wat overigens gratis is.
  • Er moet voldoende 'tegoed' op je bibliotheekpas staan. Het 'tegoed' kan je uploaden aan één van de betaalautomaten in het gebouw (bancontact op het gelijkvloers, contant geld of bancontact op de -1)

Er zijn nog aanpassingen aan de hardware nodig. We hopen dit eind juni 2021 gebruiksklaar te hebben!

In de andere bibliotheekvestigingen is printen momenteel (nog) niet mogelijk. Kopiëren kan wel in de bibliotheek van Ruiselede.

Prijs

  • 0,10 euro per A4-kopie (zwart-wit)
  • 0,20 euro per A3-kopie (zwart-wit)
  • 1 euro per A4-kopie (kleur)
  • 2 euro per A3-kopie (kleur)