Parlé Détiné: rapper Fatih De Vos vertelt in de gevangenis van Ruiselede

Gepubliceerd op donderdag 3 oktober 2019
In de reeks Parlé Détiné komen boeiende sprekers naar de Open Gevangenis van Ruiselede. Op zondag 17 november 2019 is het de beurt aan Fatih De Vos, rapper en socioloog.

Fatih De Vos is een kind van de Rabottorens in Gent, het dorp in de hoogte dat onlangs tegen de vlakte ging. Hij ziet zichzelf als een wandelende brug tussen culturen en gemeenschappen. Vanuit een kwetsbare positie en met een zware rugzak ontgroeide Fatih de statistieken. De rapper werd socioloog en combineerde zijn passies: de maatschappij vatten in taal, de taal van het beton, van het echte, harde leven.

Programma

Vóór de lezing van start gaat, geven gedetineerden uitleg over de werking van de instelling. Na de lezing en tijdens de koffiepauze (met taart) ga je in gesprek met hen en leer je meer over het leven achter de muren van de gevangenis.

Parlé Détiné is een initiatief van bibliotheek Aalter, De Rode Antraciet, Vormingplus MZW en de Open Gevangenis Ruiselede. De lezing start op zondag 17 november 2019 om 13.30 u in de gevangenis van Ruiselede, Bruggesteenweg 128. Tickets kosten 6 euro (standaardtarief), 3 euro (studententarief) of 2 euro (UiTPAS kansentarief). Inschrijven via www.vormingplusmzw.be of tel. 056 26 06 00.