Parking van voormalig bankkantoor in Knesselare nu al opengesteld

Gepubliceerd op vrijdag 23 september 2022
In afwachting van de realisatie van een nieuwe centrumparking in de Kerkstraat in Knesselare stelt het lokaal bestuur de parkeerplaatsen achter het voormalige bankkantoor nu al open voor publiek gebruik.

Om het dorpscentrum en de handelszaken in deelgemeente Knesselare verder te versterken, kocht het lokaal bestuur in het voorjaar het vroegere bankkantoor in de Kerkstraat aan. Bedoeling is dat het gebouw wordt afgebroken en dat er bijkomende parkeerruimte komt die de winkels, horeca en andere handelaars in het hart van de gemeente meer zuurstof geeft. Aalter investeert 875.000 euro in de aankoop, studiekosten, de afbraak van het gebouw en de aanleg van de nieuwe parking.

Blauwe zone

In afwachting van de realisatie van het project stelt het lokaal bestuur de parkeerplaatsen achter het voormalige bankkantoor nu al open voor het publiek. De parkeerplaatsen liggen, net zoals een deel van de Kerkstraat, in de blauwe zone. Dat betekent dat je van maandag tot en met zaterdag van 8.00 u en 20.00 u een parkeerschijf moet leggen. De parkeerduur is dan beperkt tot drie uur.

Ook plannen voor De Plaats

Het lokaal bestuur werkt intussen verder aan nog meer plannen voor de dorpskern van Knesselare. De Plaats moet een gezellig, aantrekkelijk en parkeervrij verblijfsplein worden. Met meer ruimte voor eigenheid, groen, beleving en terrasjes.

Voor alle duidelijkheid: de nieuwe parking in de Kerkstraat zorgt voor extra parkeerplaatsen en vervangt dus niet diegene op De Plaats. Daarvoor kijkt Aalter naar een ander alternatief.