Padel Sportpark Aalter-centrum

Gepubliceerd op dinsdag 14 november 2023
Aan het Sportpark Aalter-centrum zijn de (voorbereidende) werken gestart voor de bouw van vier nieuwe padelterreinen met bijhorend clubhuis.

Het lokaal bestuur verleent een concessie aan Padel Factory, dat de velden zal aanleggen en uitbaten. Aalter zet op die manier de modernisering van haar sportparken verder. Tegen het voorjaar van 2024 kunnen de eerste balletjes geslagen worden.

Sportpark Flabbaert in Knesselare beschikt al over vijf – zeer druk bespeelde – padelterreinen. Straks komen er ook in Aalter-centrum nog eens vier velden bij voor de razend populaire racketsport. Het aantal padelvelden in Vlaanderen is immers sinds 2019 vervijfvoudigd (van 265 in 2019 tot zo’n 1.400 in 2023).

Divers sportaanbod

Niet alleen de inwoners van Aalter maken gebruik van het Sportpark, maar ook sporters uit de bredere regio rond onze gemeente. Daarom is het essentieel om verscheidenheid in het sportaanbod te behouden en voortdurend te moderniseren.

Clubhuis met dakterras

Het lokaal bestuur ging op zoek naar een concessiehouder die de nieuwe terreinen wil aanleggen en exploiteren, en vond die in Padel Factory. Het bedrijf zal de bouw en uitbating van de padelinfrastructuur op zich nemen en krijgt hiervoor een concessie van 18 jaar, die daarna nog eens verlengbaar is met 9 jaar. De terreinen komen op de graszone ter hoogte van voetbalterrein B, naast de autosnelweg E40.

Padellen bij slecht weer

Drie van de vier nieuwe terreinen krijgen een overkapping, zodat er ook bij slecht weer een balletje kan worden geslagen. Het clubhuis zal beschikken over sanitair (toilet, douche, kleedkamers), een bar en een overdekt terras. De groene kleur van de overkapping zorgt voor een mooie integratie in de omgeving van het Sportpark. Padel Factory wil in Aalter een padelclub uitbouwen waarbij de nadruk niet alleen op het sportieve, maar ook op het sociale aspect ligt. De padelsite moet een ontmoetingsplaats worden.

Think Pink-terrein

Het middelste veld krijgt een opvallende donkerroze kleur, als eerbetoon aan de nationale borstkankercampagne Think Pink.

Voor leden en niet-leden

Zowel leden als niet-leden zullen gebruik kunnen maken van de terreinen. Wie lid is van de padelclub, krijgt wel voorrang. De padelsite zal enkel toegankelijk zijn via een toegangscode. De reservatie gebeurt volledig digitaal via de app van Tennis Vlaanderen, de Vlaamse federatie van de tennis- en padelsport.

Blijvend inzetten op ons sportaanbod

De voorbije jaren investeerde het lokaal bestuur al fors in de buitenomgeving van het Sportpark Aalter-centrum. De voetbalsite werd vernieuwd (met de aanleg van voetbalterrein A in kunstgras, renovatie van het tribunegebouw en de heraanleg van het voetbalterrein B), er kwam een skatepark, alle hekwerk werd vervangen en alle buitensportvelden, inclusief atletiekpiste, kregen ledverlichting.