Oproep vrijwilligers voor buddyproject ‘Arm in arm, zij aan zij’

Gepubliceerd op woensdag 14 augustus 2019
De OCMW’s van Aalter, Maldegem en Wachtebeke zijn op zoek naar vrijwilligers voor ‘Arm in arm, zij aan zij’, een nieuw buddyproject dat de strijd aanbindt tegen de vereenzaming.

Buddyproject?

Bij een buddyproject wordt een ‘buddy’ (vrijwilliger) één op één verbonden aan een deelnemer (sociaal kwetsbaar persoon). Dit duo maakt tijd om op vaste tijdstippen af te spreken. Als ‘buddy’ bied je in eerste instantie een luisterend oor. Sociaal contact staat centraal in het project. Het duo krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wanneer ze afspreken en wat ze doen (naar de film gaan, wandelen, koffie drinken,…). Tijdens het project werk je als ‘buddy’ nauw samen met het OCMW. Het doel van het project is om het sociaal netwerk van de deelnemers terug op te bouwen of te versterken.

Wat wordt er van mij als ‘Buddy’ verwacht?

Als vrijwilliger ben je minstens 18 jaar en kun je regelmatig afspreken met je deelnemer. Daarnaast heb je vooral een open en respectvolle ingesteldheid. Je bent gemotiveerd en staat open voor een nieuwe vriendschap. Het buddyproject wordt professioneel omkaderd door het OCMW. Als vrijwilliger volg je verschillende vormingen en intervisiemomenten die we vanuit het project aanbieden.

Inschrijven?

Wil je meer informatie of zich inschrijven voor dit project? Dat kan via arminarmzijaanzij@outlook.be of tel. 0470 60 24 45.