Oproep naar danstalent

Gepubliceerd op donderdag 8 augustus 2019
Het gemeentebestuur en choreograaf Glen Lambrecht zijn op zoek naar amateurdansers en semiprofessioneel danstalent voor een opkomende dansproductie, gepland voor de zomer van 2020. De audities vinden plaats op zondag 25 augustus 2019 in het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum.

Internationaal danstalent, opgegroeid in Knesselare

Het gemeentebestuur sprak Vlaams danstalent Glen Lambrecht aan om het komende jaar een dansproductie op poten te zetten. Glen, uit Knesselare afkomstig, danste na zijn opleiding aan de Koninklijke Balletschool Antwerpen vier seizoenen bij het Ballet Vlaanderen. Hij verlegde zijn horizon in Bratislava, Slowakije, bij het
gerenommeerde Slowaaks Nationaal Ballet. In coƶperatie met Glen, die zal instaan voor de regie, de choreografie, het verhaal en de uitwerking, zullen de dansers een avondvullend ballet brengen dat Aalter versterkt als culturele gemeente.

Samenwerking met (Aalterse) dansscholen

De dansscholen Allure (Veerle De Craene), Body and Mind in Balance (Deborah Verhasselt) én de afdeling dans van de Academie voor muziek, woord en dans zetten hun schouders mee onder het project. Naast het warm maken van hun leerlingen om deel te nemen aan de aangekondigde audities, zetelen de lesgevers en lesgeefsters in de jury.

Oproep voor dansers

Voor het project zijn Glen en het gemeentebestuur op zoek naar zowel lokaal als internationaal ballettalent. Zowel semiprofessionele dansers als amateurdansers, vanaf 12 jaar, zijn welkom om de crew te vervolledigen. Glen Lambrecht verwacht van zijn dansers een groot engagement, een sterke wilskracht en vooral een grote persoonlijkheid. De auditie wordt georganiseerd in het auditorium van het gemeentehuis Aalter-centrum op zondag 25 augustus 2019. Dansers schrijven zich in tegen maandag 19 augustus 2019 via www.glenlambrecht.com, waarna ze uitgenodigd worden voor de auditie.