Sportcomplex Flabbaert is tijdelijk screeningscentrum voor corona

Gepubliceerd op maandag 30 november 2020
Sportcomplex Flabbaert in Knesselare is tijdelijk een screeningscentrum voor COVID-19. Mensen die voldoen aan de testcriteria kunnen er zich - op afspraak - laten testen.

Patiënten mét coronaklachten nemen eerst contact op met hun huisarts. Als die afwezig is, neem je contact op met de huisarts van wacht via het nummer 1733. Een medewerker zal je duidelijk maken wat je moet doen.

Wie geen klachten heeft, kan zich ook laten testen, op voorwaarde dat hij/zij voldoet aan de testcriteria.

Via de website www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be ontdek je of je voldoet aan de criteria. Als dat het geval is, kun je via dezelfde website een afspraak vastleggen. Dit is verplicht. Zonder geldige afspraak, wordt er geen test afgenomen, zelfs al vertoon je symptomen.

Afspraak maken

Naast Aalter zijn er ook screeningscentra in Eeklo en Ertvelde (Evergem). Via www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be kun je de testlocatie en een tijdstip kiezen dat je het best uitkomt. 

Per patiënt maak je één afspraak. Je meldt je stipt aan met je bevestigingsmail (geprint of digitaal) en/of sms. Als je te vroeg op de afspraak bent, wordt gevraagd om te wachten in je wagen (of buiten) tot het tijdstip van de afspraak. Je verlaat na de test ook de sporthal langs de achterzijde (keer dus niet terug naar de ingang).

Meer info

Blijf op de hoogte van de meest actuele maatregelen op www.aalter.be/corona of www.huisartsenwachtpostmeetjesland.be.