Opgeknapte speeltram ‘Kamielken’, zitbanken en knikkerbaan ‘Pierlala’ in centrum Ursel

Gepubliceerd op zondag 25 april 2021
Nadat de drie houten panelen met Pierlala eerder dit jaar al een restauratie kregen, werden de voorbije weken ook het speeltoestel ‘Kamielken’, de zitbanken en de knikkerbaan onder handen genomen door de cel Middelenbeheer van het lokaal bestuur.

Ze staan ondertussen opnieuw trouw op post om spelende kindjes een leuke tijd te bezorgen.

Verwijzing naar Ursel, wisselstation

‘Kamielken’ is een houten speelreplica van de historische tram die Ursel vroeger doorkruiste. In het dorp lag destijds een wisselstation op de tramlijn tussen Tielt en Eeklo en de lijn tussen Gent en Brugge. De speeltram én de sporen die je nog steeds kan zien lopen op het dorpsplein verwijzen naar die geschiedenis en zijn nog erg geliefd bij de inwoners.

Opknapwerken zorgen voor frisse look

De zandbak waar ‘Kamielken’ opnieuw ‘gestrand’ is, werd tijdens de opknapbeurt wat vergroot en de houten omkadering werd vervangen door een duurzame betonnen omranding. Het onderstel van ‘Kamielken’ werd vernieuwd en ingekort, de beplanking hier en daar vervangen. Zo oogt het speeltoestel opnieuw fris en veilig.

Zitbanken en de 'moarbelboane'

In één van de zitbanken rond de boom op het dorpsplein werd bij de plaatsing in 2014 een knikkerbaan of ‘moarbelboane’ in de vorm van legende Pierlala geschuurd. Na het onderhoud van de zitbanken, staat de baan op punt voor uren knikkerplezier.

Genieten in het dorp van 'Pierlala'

De picknickbanken van de vereniging ‘Ursel in Zicht’ werden onlangs helaas beschadigd. In overleg met het bewonersplatform pakt het lokaal bestuur binnenkort ook het herstel van die banken aan, zodat zoveel mogelijk mensen op een aangename manier even halt kunnen houden in het dorp Ursel.