Openingsweekend ArtA’A-gebouw uitgesteld

Gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2020
Naar aanleiding van de verstrengde federale maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, besliste het gemeentebestuur om alle activiteiten tijdens het openingsweekend van het ArtA’A-gebouw op zaterdag 10 en zondag 11 oktober 2020 voor onbepaalde tijd uit te stellen.

Het gemeentebestuur had heel wat activiteiten voorzien om het nieuwe gebouw feestelijk, maar vooral ‘coronaproof’, in te huldigen. Naast een academische zitting voor een aantal genodigden, stonden er onder meer begeleide rondleidingen en een quiz voor alle geïnteresseerde Aalternaren op het programma.

In afwachting van een feestelijke opening blijf je in ArtA’A welkom voor het ontlenen van boeken of ander audiovisueel materiaal, toeristische informatie of voor het volgen van lessen bij de Academie voor muziek, woord en dans.

Federale maatregelen

De huidige ontwikkeling van de pandemie is op dit moment echter bijzonder zorgwekkend, wat vanaf vrijdag 9 oktober 2020 een aantal strengere federale maatregelen met zich meebrengt met het doel een lockdown te vermijden. Het strikt opvolgen van deze maatregelen is absoluut noodzakelijk om onze gezondheidszorg te beschermen, scholen maximaal open te houden en onze ouderen en kwetsbaren te beschermen.

Contactopvolging

Om het contactonderzoek en de strijd tegen de het virus mee te ondersteunen, roept Aalter haar burgers op om op vrijwillige basis een dagelijks logboek bij te houden en hun meest recente contacten te noteren. Aalternaren vinden een modelformulier op www.aalter.be/corona (bijlage ‘Contactformulier privépersonen’). Daarnaast startte het bestuur samen met de huisartsen een lokaal traceringssysteem op, zorgde het voor een systeem waarbij de horeca zijn klanten via QR-codes kan registreren en worden de bezoeken in het gemeentehuis Aalter-centrum en op de markten ook via elektronische identiteitskaart geregistreerd. 

Gouden regels

Blijf ondertussen de gouden regels respecteren: houd 1,5 meter afstand, beperk je nauwe contacten, denk aan kwetsbaren, volg de hygiëneregels en de regels over bijeenkomsten en doe je activiteiten liefst buiten.