Op vakantie, naar het theater of pretpark kan ook met een beperkt budget

Gepubliceerd op woensdag 30 oktober 2019
Rap op Stap Aalter helpt mensen met een beperkt budget om hun vrije tijd in te vullen. Je krijgt korting op daguitstappen, vakanties, evenementen en lidmaatschappen bij verenigingen. Op dinsdag 26 november 2019 is er een infomoment.

Voorwaarden

Om een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, dien je aan één van volgende voorwaarden te voldoen:

  1. je krijgt een leefloon, of een loon gelijk aan een leefloon;
  2. je krijgt een verhoogde tegemoetkoming;
  3. je krijgt schuldbemiddeling of budgetbegeleiding;
  4. je werkt in een sociale werkplaats of maatwerkbedrijf. 

Als je inwoner van Aalter bent en voldoet aan één van de vier bovenstaande voorwaarden, heb je recht op hulp van het Rap op Stap-kantoor. De begeleiding is gratis. Het kantoor doet het papierwerk zodat je zelf voluit kan genieten van de activiteit zelf.

Openingsuren Rap op Stap-kantoor

Tijdens de even weken is het kantoor open op woensdag van 15.00 u tot 17.00 u, tijdens de oneven weken is dit op dinsdag van 17.00 u tot 19.00 u. Buiten deze openingsuren kun je een afspraak maken via rapopstap@aalter.be of tel. 09 327 05 75.

Het Rap op Stap-kantoor is een samenwerking tussen het gemeentebestuur, vzw Oranje, Steunpunt Vakantieparticipatie en het Fonds Vrijetijdsparticipatie, met ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Informatiemoment

Meer informatie? Op dinsdag 26 november 2019 om 14.30 u in dienstencentrum De Lelie (Lostraat 28) geeft Rap op Stap een presentatie over wat de organisatie ook voor jou kan betekenen.

Iedereen is welkom en de toegang is gratis, inschrijven is niet nodig. Meer info via www.aalter.be/rapopstap.