Op vakantie in eigen gemeente? Nieuwe brochure geeft staycation-tips

Gepubliceerd op maandag 20 juli 2020
Eindeloze bossen en waterpartijen, schitterende dorpspleintjes en terrassen, culinair hoogstaande verwenadresjes, verrassend erfgoed: Aalter heeft alles om jouw ‘staycation’ compleet te maken. De nieuwe toeristische brochure ‘Visit Aalter’ neemt je op sleeptouw door onze fantastische dorpen.

Vier de zomer in eigen achtertuin dankzij ‘Visit Aalter’! Het is de naam (en de boodschap) van een nieuwe toeristische brochure (met kaart!) die je heel wat interessante verhalen én fiets- en wandelroutes doorheen de deelgemeenten laat ontdekken!

Culinair genieten

Aalter is een culinaire hotspot. Proef van de vele brasserieën en restaurants in het centrum en de deelkernen, en vergeet ook de gezellige dorpspleintjes en terrassen niet: dé plaatsen bij uitstek voor een gezellige stop tijdens een fiets- of wandeltocht. Check www.aalter.be/cafes-restaurants en reserveer jouw plaatsje.

Twee landschapsparken

Aalter heeft maar liefst twee landschapsparken, waar je de natuur met volle teugen kunt plukken. Laat je gidsen door de wandel- en fietsnetwerken, die je langs de mooiste plekjes voeren.

Het Landschapspark Drongengoed – 7,50 km2 groot - is het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen. Knesselare, Ursel, Oostwinkel en Kleit zijn de culturele toegangspoorten naar de groene long Drongengoed-Maldegemveld. Beleef het Drongengoed, laat je meeslepen door de verborgen verhalen en de grenzeloze rust.


Het Landschapspark Bulskampveld is dan weer het meest bosrijke gebied van West-Vlaanderen. Met een oppervlakte van 90 km2 is het de ideale bestemming voor een dagje ontspannen in het groen. Er zijn kilometers aan fiets- en wandelpaden om op verkenning te gaan in dit enorme gebied, dat zich uitstrekt over de gemeenten Oostkamp, Beernem, Ruiselede, Wingene en Aalter.

Dorpen met een verhaal

Elk van onze dorpskernen heeft minstens één uniek verhaal. In Knesselare staat de Cogétamafabriek nog in het collectief geheugen gegrift, Poeke ademt de geschiedenis van het kasteel en de geest van Guido Gezelle, in Ursel loop je nog steeds Pierlala tegen het lijf en Sint-Maria-Aalter is gegroeid dankzij de ‘lattenklievers’. Nog meer smullen? In de toeristische brochure vind je alle dorpsverhalen.

Haast eindeloos wandelen en fietsen

De wandelnetwerken ‘Meetjeslandse Bossen’ en ‘Bulskampveld’ zijn goed voor 380 kilometer aan wandelplezier. Het fietsnetwerk Meetjesland biedt 790 km fietspret. Op de nieuwe toeristische kaart vind je een wandelroute doorheen élke deelgemeente én de Aalterse Acht-fietsroute, dwars door de acht Aalterse deelkernen!

En nu: vakantie maar

De nieuwe publicaties zijn begin augustus gratis beschikbaar in alle gemeentelijke gebouwen. Maak hiervoor zeker een afspraak als je ze ophaalt in het gemeentehuis en contactpunt (zie bladzijde 3). Liever digitaal? Check nu al www.aalter.be/visit of de nieuwe knop ‘Visit Aalter’ in de Aalter-app (www.aalter.be/app) voor alle verhalen en routes door de deelkernen. Je kan de brochure en de kaart ook online bestellen via www.aalter.be/brochures. Later deze zomer kan je deze toeristische tips ook bekijken via de iScreens (slim stadsmeubilair) in de dorpskernen voor een grandioze ‘staycation’!

Wist-je-dat...

... Aalter in 2019 56.506 overnachtingen aanbood? Hiermee staan we op #1 in het Meetjesland en op #8 in Oost-Vlaanderen.
... 46% van de bezoekers uit het buitenland komt?