Op avontuur in Bulskampveld: nieuwe Expeditie brengt gezinnen terug naar de natuur

Gepubliceerd op zaterdag 14 november 2020
Op het Domein Menas in Sint-Maria-Aalter is de vierde wandellus van Expeditie Bulskampveld geopend. Die Expedities brengen gezinnen met jonge kinderen terug naar de natuur. Jongens en meisjes kunnen er klimmen, klauteren en gezonde lucht inademen.

Landschapspark Bulskampveld heeft er een nieuwe Expeditie bij, op Domein Menas in Sint-Maria-Aalter. De Expedities zijn avontuurlijke wandelroutes van twee à drie kilometer voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun gezelschap die jou en jouw kroost het bos en de natuur volop laten beleven.

Link met de broeders

Het thema van de Expeditie op het Domein Menas sluit aan bij de filosofie van het domein: verstillen, verdiepen en verbinden. De achtvormige lus herinnert aan de gebedsronde die de Broeders van Liefde vroeger deden. Ze start en eindigt bij de balansmeter. Zo kan je testen of de Expeditie jou en jouw vrienden fysiek en mentaal meer in evenwicht bracht. Alle spelprikkels zijn gemaakt met duurzaam hout en met wat er in de bossen te vinden is. De mascotte - een vrolijke stier - toont de weg en geeft opdrachten via de bewegwijzering op het terrein.

Draagstoel

Mensen die minder mobiel zijn, kunnen de Expeditie samen met hun gezelschap verkennen. Een ‘joëlette’ of draagstoel met wiel maakt het mogelijk om tot bij de opstellingen in het bos te komen. De joëlette is beschikbaar op aanvraag.

Expeditie Bulskampveld is een initiatief van Westtoer in samenwerking met de provincie West-Vlaanderen, Toerisme Oost-Vlaanderen, de gemeenten Beernem, Oostkamp, Ruiselede, Wingene en Aalter en met steun van Toerisme Vlaanderen.

Praktisch

Alle informatie over de Expedities vind je op de vernieuwde Ontdekkingskaart van het Landschapspark Bulskampveld. Deze kaart is gratis te verkrijgen bij Westtoer op shop.westtoer.be of bij Toerisme Oost-Vlaanderen op www.routen.be/webshop. Via www.landschapspark-bulskampveld.be kan je de kaart downloaden, vind je de aparte routekaartjes en alle praktische informatie over de Expedities.