Ontdek Drongengoed, Kraenepoel en Meetjeslandse kreken op speelse manier

Gepubliceerd op vrijdag 6 december 2019
Het Drongengoed en de Kraenepoel op een speelse manier ontdekken? Het kan nu via de digitale spelletjestochten van Regionaal Landschap Meetjesland.

Het Meetjesland telt met het Krekengebied en Zandig Vlaanderen-Oost (waar landschapspark Drongengoed en de Kraenepoel deel van uitmaken) twee prachtige natuurgebieden die als Natura 2000-gebieden Europese bescherming genieten maar merkwaardig genoeg nog altijd te weinig bekend zijn bij de lokale bevolking.

Digitale spelletjestocht

Omdat onbekend onbemind is, liet Regionaal Landschap Meetjesland een app ontwikkelen met digitale spelletjestochten die mensen laten kennismaken met de typische natuur- en diersoorten die voorkomen in die natuurparels. Daarnaast kwam er ook een animatiefilmpje met de bruine kiekendief, kamsalamander, paling, vleermuis en zeggenkorfslak als hoofdrolspelers, die je ook op sleeptouw nemen tijdens de digitale wandeling.

Met de tablet op stap

Het project LIFE ANIMATED kwam tot stand met middelen van het LIFE BNIP-project van de Europese Unie. Wie op stap wil, kan bij Regionaal Landschap Meetjesland een tablet met app ontlenen via info@RLM.be.