Online inschrijven

Inschrijven/account aanmaken


Hoe online inschrijven voor de Academie voor muziek, woord en dans?

  1. Maak je account aan via www.mijnacademie.be/academieaalter of kies op www.mijnacademie.be voor de Academie van Aalter.
  2. Schreef je vorig schooljaar reeds in? Meld je dan aan via www.mijnacademie.be/aanmelden en doorloop alle stappen. Omwille van de privacywetgeving moet elk account opnieuw geactiveerd en gecontroleerd worden.
  3. Schreef je vorig schooljaar niet (online) in? Meld je dan aan via www.mijnacademie.be/academieaalter en doorloop alle stappen.
  4. Je krijgt bij stap 2 en/of stap 3 steeds een automatische mail op het e-mailadres van je account. Check eventueel je ongewenste berichten/spam, afzender noreply@mijnacademie.be. Klik in deze mail om je e-mailadres te bevestigen en ga dan terug naar www.mijnacademie.be/academieaalter. Meld je aan met het e-mailadres van je account en je zelfgekozen wachtwoord.
  5. In de linkse kolom voeg je de gegevens van de leerlingen uit jouw gezin toe, je hebt hiervoor het rijksregisternummer van de leerling in kwestie nodig. Kies voor 'leerling toevoegen'. Vul alle gevraagde gegevens in. 
  6. Klik in de linkse kolom op de leerling waarvoor je een inschrijving wenst te doen en controleer de contactgegevens (of vul aan) en geef je toestemming aan het academiereglement, het artistiek pedagogisch project en het gebruik van beeldmateriaal. Wens je gebruik te maken van de rang in Aalter, Maldegem of Ruiselede? Gelieve dit aan te vinken.
  7. Herhaal stappen 6 en 7 indien je meerdere gezinsleden wenst in te schrijven.
  8.  Vanaf 25 mei 2024 kan je via de knop 'inschrijvingen' de inschrijving naar volgend schooljaar starten.
  9. Het inschrijvingsgeld wordt automatisch berekend, je kan online betalen. Heb je recht op een korting die niet automatisch verrekend wordt? Contacteer dan het secretariaat en vraag naar de modaliteiten of bekijk de 'voorwaarden vermindering inschrijvingsgeld' op www.aalter.be/inschrijvingsgeld-2024-2025

Je kan online inschrijven voor muziek, woord of dans. Je ziet de mogelijkheden (voorstellen) van de leerling per richting staan. Heb je al een parcours achter de rug of heb je andere vragen? Contacteer dan het secretariaat van de Academie op 09 374 36 54 om deze info telefonisch te bespreken. Zo kunnen we je het snelst helpen.