Omdat een actieve levensstijl gezond is: Bewegen op Verwijzing gaat in 2021 verder

Gepubliceerd op donderdag 7 januari 2021
Het Bewegen Op Verwijzing-project, waarbij artsen of specialisten, patiënten kunnen doorverwijzen naar een professionele beweegcoach, gaat ook in 2021 verder. Doel is Aalternaren met een verhoogd gezondheidsrisico aan te zetten om meer te bewegen.

Het Bewegen Op Verwijzing-project in Aalter wordt verlengd en zelfs nog uitgebreid. Vanaf 2021 zullen immers alle artsen hun patiënten kunnen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Tot nu toe waren dat alleen de huisartsen. De coach ondersteunt mensen stapsgewijs op weg naar een meer actieve levensstijl.

Hogere levenskwaliteit

Vaak zijn gezondheidsproblemen, zoals diabetes, overgewicht en depressie de reden om door te verwijzen, maar het kan ook preventief omdat je bijvoorbeeld een hoge cholesterol of bloeddruk hebt, te veel stilzit, onvoldoende beweegt of herstelt na een ziekte.

Een beweeglijker leven helpt mee de levenskwaliteit te verhogen. Dat doet de beweegcoach niet door samen met jou oefeningen te doen of te trainen, maar door een haalbaar, stimulerend, leuk en realistisch beweegplan op te maken met activiteiten op maat van elke deelnemer. De coach volgt op, motiveert, stuurt bij en verankert. Op die manier geraakt bewegen steeds meer geïntegreerd in je dagelijkse routine. En dat is een gezonde gewoonte.

Online door corona

Met een verwijsbriefje van je arts kun je heel eenvoudig een afspraak maken met de Bewegen op Verwijzing-coach, via aalter@bewegenopverwijzing.be of tel. 0498 58 63 29. Zolang de corona-maatregelen nog van kracht zijn, verloopt de beweegcoaching online via videogesprekken. Dat is een beetje wennen voor velen, maar al snel is iedereen overtuigd van de vele voordelen die deze manier van werken biedt. Koudwatervrees is dus nergens voor nodig.

Interesse? Vraag advies aan je huisarts of specialist. Voor meer info over voorwaarden en tarieven, ga naar www.bewegenopverwijzing.be.