OCMW zoekt vrijwilligers

Gepubliceerd op donderdag 10 oktober 2019
Heb je wat vrije tijd en help je graag anderen? Het OCMW zoekt vrijwilligers voor het helpen bij de warme maaltijden, om telefoontjes te plegen voor de TelefoonSter of om hun rijvaardigheden in te zetten voor de Minder Mobielen Centrale.

Jij kunt het OCMW en anderen helpen door je in te zetten voor de drie onderstaande diensten in Aalter én haar deelgemeenten.

Warme maaltijden

Het OCMW organiseert wekelijks een warme maaltijd op woensdagmiddag in het Ontmoetingscentrum Kerkem (Rerum Novarumstraat 24). Ook in de deelgemeenten organiseert het OCMW, in samenwerking met Woon- en Zorgcentrum Veilige Have, maandelijks een warme maaltijd. Vrijwilligers helpen hier de mensen ontvangen, de maaltijden opdienen en afruimen. Na de maaltijd blijven de eters én vrijwilligers gezellig samen om een babbeltje te slaan of om deel te nemen aan verschillende activiteiten (een spel kaarten, bingo…).

TelefoonSter

Als vrijwilliger bij de TelefoonSter bel je mensen met een beperkt netwerk één of twee keer per week op om een praatje te slaan en te luisteren naar hun vragen. Het OCMW zoekt extra vrijwilligers om op maandag en/of donderdag tussen 9.30 u en 11.30 u de TelefoonSter te bemannen.

Minder Mobielen Centrale (MMC)

Bij de Minder Mobielen Centrale breng je mensen die minder mobiel zijn naar hun bestemming. Rij je graag met de wagen én wil je graag een meerwaarde betekenen? Dan is dit zeker iets voor jou. Het OCMW beschikt ook over een minibus om rolstoelgebruikers te vervoeren. Ook hiervoor zoekt het OCMW vrijwilligers.

Contact

Ben je geïnteresseerd om ons een handje te helpen? Of wil je graag nog een extra woordje uitleg? Contacteer dan het OCMW via ocmw@aalter.be of tel. 09 325 95 95.