Nu ook meldingen van wateroverlast of stormschade mogelijk via de app 112 BE

Gepubliceerd op zaterdag 11 maart 2023
De app 112 BE, die binnenkort 6 jaar bestaat, is een belangrijke aanvullende manier om de noodcentrale te bereiken. Voortaan kan je via de app ook een tussenkomst van de brandweer vragen voor wateroverlast of stormschade. Dit kon vroeger enkel via de website www.1722.be of door te bellen naar 1722.

1722

Via de app 112 BE word je nu rechtstreeks doorverwezen naar het contactformulier op de website www.1722.be. Daarnaast kan je voortaan ook het nummer 1722 via de app 112 BE bereiken. Zo wordt ervoor gezorgd dat het noodnummer 112 niet overbelast geraakt bij een storm, zwaar onweer of wateroverlast en het noodnummer dus nog meer bereikbaar blijft voor levensbedreigende situaties.

Voordelen van 112 BE

Het gebruik van de app 112 BE heeft heel wat voordelen.

  • Via de app krijgt de noodcentrale onmiddellijk jouw locatie te zien en kunnen ze je in geval van nood gemakkelijker terugvinden.
  • Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app 112 BE aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen dan via tekstberichten met de noodcentrale communiceren.
  • Via de app kan je bepaalde medische info doorgeven, zoals hartproblemen, diabetes … De operator beschikt dan al over deze informatie en kan die onmiddellijk doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.
  • Ook werd de app 112 BE gescreend en aangepast voor blinden en slechtzienden.

Download daarom de app 112 BE! Een veilige samenleving, die bouwen we samen.