Nu ook luierbank in Aalter

Gepubliceerd op zaterdag 24 april 2021
Het Huis van het Kind en partners gaan in Aalter van start met een luierbank. Dat initiatief zamelt ongebruikte luieroverschotten in en bezorgt ze vervolgens aan ouders die het financieel moeilijk hebben.

Waarom een luierbank?

Omdat elk kind dezelfde start verdient. Luiers nemen een grote hap uit het gezinsbudget. Met de ondersteuning van de luierbank kan elk kind met een droog poepje gaan slapen.

Hoe kan ik helpen?

Verspreid over heel Aalter staan een aantal blauwe tonnen opgesteld. Wie nog luieroverschotten liggen heeft, kan die afleveren in de blauwe tonnen. Je vindt ze op scholen, bij de BKO’s en andere plekken waar veel mensen passeren. Alle maten en merken zijn welkom. Partners van het Huis van het Kind sorteren de ingezamelde luiers per maat en maken er met heel veel zorg pakketjes van. De luiers worden vervolgens bezorgd aan gezinnen die daar nood aan hebben. Elke twee maanden worden de tonnen geleegd en verhuizen ze
naar een andere locatie.

Wanneer start de inzameling?

De inzameling begint vanaf mei. Na de eerste inzamelronde worden de eerste pakketjes verdeeld. Op de facebookpagina ‘Huis van het Kind Aalter’ of op de website van het Huis van het Kind vind je de precieze locaties van de inzameltonnen. Meer info via huisvanhetkind@aalter.be of tel. 09 325 22 00.