Noodsituatie? BE-Alert laat het jou weten

Gepubliceerd op donderdag 28 maart 2019
Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Al 1.620 mensen uit Aalter schreven zich in voor het BE-Alertsysteem. Maar dat kan nog beter!

Schrijf je daarom in op BE-Alert, een systeem van de federale overheid dat je meteen via sms, e-mail of telefoon informeert over een noodsituatie.

Wat is BE-alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kan je snel de nodige aanbevelingen krijgen, bv. om ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Via sms of e-mail

Je kan een bericht van BE-Alert ontvangen via een sms, een gesproken bericht via een vaste lijn of een e-mail. Meerdere adressen of telefoonnummers registreren is ook mogelijk. Zo blijf je steeds op de hoogte van een noodsituatie bij u thuis, op het werk of bij jouw familie. Is jouw adres gewijzigd door de fusie? Vergeet dit niet aan te passen via jouw profiel op www.be-alert.be.

Schrijf je in

Inschrijven kan het makkelijkst via www.be-alert.be. Heb je geen pc of e-mailadres? Dan kan je terecht in het gemeentehuis om je in te schrijven via een papieren formulier.