Nog geen boosterprik tegen COVID-19 gekregen? Leg snel je afspraak vast!

Gepubliceerd op dinsdag 8 november 2022
Om iedereen de komende winter maximaal te beschermen, ging begin september de nieuwe vaccinatiecampagne van start in Aalter. Alle 18-plussers konden sindsdien een ‘herfstvaccinatie’ krijgen in het vaccinatiecentrum De Warande (Boomgaardstraat 10).

Heb je nog geen herfstprik laten zetten en wens je dit alsnog te doen? Leg dan je afspraak vast, want vanaf woensdag 9 november 2022 zal het vaccinatiecentrum in waakfase gaan en slechts enkele dagen meer open zijn, meer bepaald op: 

  • Woensdag 9 november 2022.
  • Vrijdag 18 november 2022.
  • Woensdag 30 november 2022.
  • Woensdag 21 december 2022.

Als het niet zou lukken om langs te komen tijdens één van bovenstaande data, dan kan je nog steeds contact opnemen met het vaccinatiecentrum. Zij zullen dan proberen een afspraak voor jou in te plannen in één van de omliggende vaccinatiecentra.

Vragen? Bel het callcenter!

Langskomen in het vaccinatiecentrum kan enkel op afspraak. Heb je nog vragen over de afspraken, vaccinaties of boosterprikken? Dat kan op het nummer 09 325 74 75, van maandag tot en met vrijdag van 8.30 u tot 12.00 u en tijdens de openingsuren van het vaccinatiecentrum (9.00 u tot 17.00 u). Je vraag stellen kan ook via vaccinatiecentrum@aalter.be.

Laat ook griep in de kou staan!

Wist je dat elke winter 1 op de 10 mensen griep krijgt? De coronapandemie maakt het ook dit jaar extra belangrijk voor risicogroepen (50-plussers, zwangere vrouwen, chronisch zieken …) om zich te laten vaccineren tegen griep. Eens je 65 jaar bent, verandert je afweersysteem en word je gevoeliger voor de complicaties van griep, zoals een longontsteking. Vraag je vaccin in je apotheek. Je hebt daarvoor niet langer een (dokters)voorschrift nodig. Voor risicogroepen kost het vaccin minder dan 5 euro. Verblijf je in een woonzorgcentrum? Dan is het zelfs gratis. Wil je weten of je tot een risicogroep behoort en hoeveel je griepvaccin precies kost? Vraag het aan je huisarts of in je apotheek. Meer info via www.laatjevaccineren.be.