NMBS past openingstijden stationsloket Aalter-centrum aan

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021
De NMBS vermindert vanaf maandag 1 maart 2021 de openingstijden van het loket in het treinstation van Aalter-centrum.

Ruim drie kwart van de reizigers koopt een ticket via de digitale kanalen, onder meer via de automaten in de treinstations. Die toename van het aantal digitale aankopen en het aantal beschikbare digitale producten, is nog versneld door de coronacrisis. Om in te spelen op die veranderende gewoonten past de NMBS haar dienstverlening aan. Eind januari werd nog een nieuwe NMBS-app gelanceerd, waarmee reizigers ook een digitale versie van de invulpassen kunnen kopen. Omdat almaar minder mensen gebruik maken van de fysieke loketten in de stations, worden daar de openingstijden aangepast. Volgens de NMBS bedraagt de “dode” of niet-actieve tijd aan het loket in Aalter-centrum 61 percent op weekdagen. In het weekend ligt dat cijfer nog hoger.

Nieuwe openingsuren

De loketten in het treinstation van Aalter-centrum zullen vanaf maart daarom op weekdagen nog open zijn van 7.00 u tot 10.15 u (vandaag is dat tussen 7.00 u en 14.15 u), op zaterdag van 7.45 u tot 11.00 u (momenteel is dat tussen 7.45 en 15.00 u) en op zondag tussen 8.00 u en 11.15 u (nu is dat tussen 7.45 u en 15.00 u).

Extra stewards

De wachtzaal in het station behoudt de openingsuren van vandaag. Om de sociale controle in en rond de sporen te behouden, zet de NMBS bijkomende patrouilles van Securail in. Op drukke momenten kunnen er ook tijdelijk stewards worden ingezet in het station. De
aanpassingen aan de uren van de loketten hebben geen invloed op het treinaanbod.