Naar inhoud

Nieuwe afslagstrook voor N44

Start werken afslag N44
Op maandag 30 november 2015 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van een nieuwe afslagstrook op de Knokkeweg (N44) richting Maldegem. De nieuwe rechtstreekse afslagstrook zorgt voor een betere doorstroming van en naar het bedrijventerrein Lakeland.

Nieuwe afslagstrook: betere ontsluiting

De aannemer werkt op de Knokkeweg (N44) richting Maldegem ter hoogte van de Brugstraat (N499) in Aalter. Er wordt een afslagstrook van 100 meter aangelegd zodat het verkeer rechtstreeks (buiten de verkeerslichten) naar het bedrijventerrein kan rijden. De werken worden in één fase uitgevoerd  en starten op maandag 30 november 2015 na de ochtendspits (om 9.00 u). De nieuwe afslagstrook moet klaar zijn tegen tweede helft december. De vooropgestelde timing hangt sterk af van het (winter)weer

Verkeerssituatie

Het verkeer op de N44 kan langs de werfzone rijden maar moet over één rijstrook vanaf Ter Walle tot voorbij het kruispunt met de Brugstraat. De rechterrijstrook wordt ingenomen. Verkeer richting Maldegem dat van de E40 komt moet rekening houden met vertragingen, zeker tijdens de spitsuren.

Goede afstemming met werken aan complex Aalter

Het Agentschap Wegen en Verkeer kiest er bewust voor om deze werken vóór de heraanleg van het nieuwe op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter uit te voeren. Deze werken starten in het voorjaar van 2016.

Meer info over deze werken vind je op de site van AWV.

Datum van het bericht: donderdag 26 november 2015
Nieuwsoverzicht