Naar inhoud

GEZOCHT: vrijwilligers met een erfgoedhart!

Villa Snoeck
De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Meetjesland is sinds 2017 erkend als dienstverlenende organisatie voor het onroerend erfgoed van 11 gemeenten in de regio. Ben je van nature uit nieuwsgierig en ben je interesse in het erfgoed van Aalter? Dan ben jij de geknipte vrijwilliger!

De IOED is op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor de controle van de erfgoedinventaris van Aalter. Een actuele inventaris is namelijk heel belangrijk omdat zo het waardevolle erfgoed van de streek in kaart wordt gebracht. Je wordt begeleid bij de controle van bestaande inventarissen en het fotograferen van gebouwen. Wie met de computer aan de slag kan, verwerkt de informatie digitaal. Op die manier kan het gemakkelijk aangevuld of geraadpleegd worden.

Het aanbod

Je doet belangrijk en leerrijk vrijwilligerswerk, waarbij je de kans krijgt om onbekend erfgoed te ontdekken, van dichtbij te bewonderen en er meer over te leren. Je kiest zelf wanneer je werkt en op welk tempo. Het IOED zorgt voor een vrijwilligersverzekering.

Geïnteresseerd?

Contacteer het IOED vóór 1 oktober 2018 via info@ioedmeetjesland.be, tel. 09 373 75 96 of IOED Meetjesland, Panhuisstraat 1 in Destelbergen. Meer info vind je op www.ioedmeetjesland.be.

Datum van het bericht: donderdag 05 juli 2018
Nieuwsoverzicht