Naar inhoud

Totaalrenovatie atletiekpiste

atletiekpiste
In het Sportpark worden de atletiekpiste en de terreinen waar je kunt hardlopen, werpen, hoog-, ver- en polsstokspringen in een nieuw kleedje gestoken. De renovatiewerken hiervoor zullen 255.918,27 euro bedragen en starten op donderdag 14 juni 2018 (nieuwe datum).

Retopping atletiekpiste

Om de duurzaamheid van de atletiekpiste te verhogen en de kwaliteit te blijven waarborgen, wordt een nieuwe toplaag aangelegd op de atletiekpiste. Om oneffenheden weg te werken, wordt ook de basislaag op sommige plaatsen vernieuwd. Na de retopping wordt de piste voorzien van nieuwe belijning conform de laatste nieuwe richtlijnen van de Vlaamse Atletiekliga.

Infrastructuur atletiekonderdelen

Naast de atletiekpiste, wordt ook de volledige zone voor het verspringen en hinkstapspringen gerenoveerd. Daarbij worden alle afstootbalken vernieuwd. In de steeplezone krijgt de waterput een afdekking en een retopping. De polsstokzone wordt volledig vernieuwd en schuift op in de richting van het krachtbalterrein. Daardoor kan de volledige zone van een afdekking worden voorzien, wat de duurzaamheid zal verhogen. Bij de kogelstootzone wordt een nieuwe werpring geplaatst en bij de hoogspringzone wordt een nieuw antispikemat gelegd. Binnen de zone van het discuswerpen wordt verharding aangelegd. Tot slot wordt het windvangnet tussen de autosnelweg en de Finse piste volledig vernieuwd. De piste zal tijdens de werken niet altijd toegankelijk zijn voor individuele lopers en de atletiekvereniging. Meer info via sport@aalter.be of tel. 09 374 39 19.

Datum van het bericht: donderdag 07 juni 2018
Nieuwsoverzicht