Naar inhoud

BinckBank Tour doorkruist opnieuw Aalter

copyright Björn Comhaire
Wielerliefhebbers mogen woensdag 15 augustus 2018 aanstippen in de agenda. Die dag komt de internationale wielertop richting België voor de derde rit van de BinckBank Tour, die in onze gemeente zal starten voor een etappe van 175 kilometer met aankomst in Antwerpen.

Na de start volgt er een lokale ronde van 13 kilometer en een eerste tussensprint aan het gemeentehuis.

Wedstrijd voor klassieke renners

Op maandag 13 augustus gaat de tour van start in Heerenveen in Nederland. Op zondag 19 augustus zullen we de winnaar, die Tom Dumoulin zal opvolgen, kennen in Geraardsbergen. Het parcours staat helemaal in het teken van een perfecte rittenwedstrijd voor de echte klassieke renner.

Programma rit Aalter-Antwerpen

  • 10.30 u: aankomst ploegbussen
  • 11.30 u: voorstelling renners op presentatiepodium
  • 12.25 u: start derde etappe aan het gemeentehuis van Aalter (Kouter)
  • 12.45 u: tussensprint aan het gemeentehuis (Europalaan)

Beleef de BinckBank Tour als vip

Op woensdag 15 augustus 2018 kan je als koersliefhebber jouw wielerhelden van dichtbij zien tijdens de derde rit. De BinckBank Tour biedt ook in Aalter twee vipformules aan voor mensen die de dag op een bijzondere manier willen meemaken. We zetten de voordelen op een rijtje.

Formule Inbegrepen Prijs
Vipbrunch Vipparking (eventueel shuttleservice), stijlvolle ontvangst, uitgebreide brunch in buffetvorm, begroeting van renners in de vipzone, exclusief uitzicht op presentatiepodium.

75 euro p.p. (excl. btw)

70 euro p.p. (excl. btw) vanaf 10 kaarten

Vipgastenwagen rit Aalter-Antwerpen Vipparking (eventueel shuttleservice), stijlvolle ontvangst met toegang tot Vipbrunch, bezoek aan rennersdorp met persoonlijke chauffeur, lunchpakket incl. fles champagne, toegang tot VipTourCafé, reuzevideoscherm & passages van het peloton, exclusief uitzicht op de finish & podiumceremonie, 1 ticket VipTourCafé voor pick-up.

695 euro/dag (excl.btw)

645 euro/dag (excl. btw) vanaf drie dagen

 

Meer info over de vipformules vind je via www.sport.be/ binckbanktour/2018/nl/hospitality of griet.geebelen@golazo.com.

Verkeerswijzigingen BinckBank Tour

Evenementenzone rond het gemeentehuis: op woensdag 15 augustus 2018 wordt de evenementenzone rond het gemeentehuis van 6.00 u tot 14.00 u afgesloten voor alle verkeer. Het stilstaan- en parkeerverbod geldt op woendag 15 augustus van 6.00 u tot 16.00 u. De parking aan het gemeentehuis (op de hoek Sint-Gerolflaan-Kouter, zie op kaart) wordt al afgesloten vanaf dinsdag 14 augustus om 6.00 u.

Parcours door Aalter: Voor onderstaande straten geldt een stilstaan- en parkeerverbod aan beide zijden, van 9.00 u tot 14.00 u. Daarnaast geldt er ook eenrichtingsverkeer, van 11.00 u tot het einde van de doortocht.

Kouter, Weibroekdreef, Molenstraat, Processieweg, Kestelstraat, Oude Gentweg, Lotenhullestraat, Bellemdorpweg, Oostmolenstraat, Houtem, Baarzelestraat, Weibroekdreef, Spoorweglaan, Loskaaistraat, Fatimastraat, Sint-Maria-Aalterstraat, Europalaan, Brouwerijstraat, rondpunt boven de Europatunnel, N44 Knokkeweg, Urselweg.

  Legende
Rood Verboden toegang voor iedere bestuurder in beide richtingen (van 6.00 u - 14.00 u)
Oranje Op woensdagvoormiddag, tijdens de markt, is de Stationsstraat vanaf het kruispunt met de Weibroekdreef/Kouter enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.
Paars Stilstaan- en parkeerverbod
Groen Marktzone
Blauw Minder mobielen parking
Zwart Fietsenstalling

 

Hou deze pagina in de gaten voor bijkomende informatie over het programma, randanimatie en de parkeer- en verkeerswijzigingen in Aalter-centrum tijdens de tour.

Datum van het bericht: donderdag 09 augustus 2018
Nieuwsoverzicht