Naar inhoud

BKO Het Lobolleke verhuist naar pastorij

copyright Architectenbureau Boulez & Degrande
De omvorming van de pastorij in Lotenhulle naar een nieuwe verblijfplaats voor de Buitenschoolse kinderopvang (BKO) Het Lobolleke is bijna rond. Op zaterdag 21 april 2018 is er de feestelijke opening voor de ouders van de kinderen die in Het Lobolleke van opvang genieten.

De begeleiders van de BKO en de kinderen nemen er al een weekje eerder hun intrek in. De gerenoveerde pastorij werd op het gelijkvloers uitgebreid zodat drie begeleiders dagelijks tot 42 kinderen tussen 2,5 en 12 jaar kunnen opvangen. De voorgevel en het hek werden behouden om het dorpszicht van Lotenhulle te bewaren. Links van het gebouw is er een nieuwe liftkoker en een doorgang naar de grote tuin achteraan. Eens volledig afgewerkt kunnen de Aalterse verenigingen op termijn de bovenverdiepingen gebruiken.

Dichter bij de school

De pastorij van Lotenhulle werd in 1857 gebouwd en was in een vorig leven ook een gemeenteschool. Het gebouw stond al sinds 2013 leeg, waardoor het een ideale locatie vormde voor de BKO. De pastorij ligt namelijk vlak naast de school, waardoor de kinderen sneller en veiliger naar de opvang kunnen wandelen. De renovatiewerken begonnen in januari 2017 en bedroegen 793.017,42 euro. Het huidige gebouw van Het Lobolleke werd verkocht aan de sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard, die er sociale woningen zal bouwen. De ouders van kinderen die in Het Lobolleke van opvang genieten, ontvingen eind maart 2018 een uitnodiging hiervoor. Meer info via kinderopvang@aalter.be en tel. 09 325 22 00.

Datum van het bericht: donderdag 29 maart 2018
Nieuwsoverzicht