Naar inhoud

Aanleg nieuw fietspad tussen Aalter en Bellem

Bellemdorpweg
Om de route tussen Aalter en Bellem fietsvriendelijker te maken wordt er dit jaar in de Bellemstraat en de Bellemdorpweg een nieuw fietspad aangelegd.

Het nieuwe fietspad start in Bellem aan de Bellemdorpweg op de kruising met de Moerstraat. Daar komt links en rechts van de weg een fietspad tot aan het voetbalveld. Ter hoogte van het voetbalveld komt een drempel die de snelheid van de wagens zal afremmen. Van het voetbalveld tot aan de Bellemstraat komt een tweerichtingsfietspad fietspad achter de bomenrij (foto). In de Bellemstraat (tussen de tunnel onder de spoorweg en de Bellemdorpweg) wordt een verhoogd tweerichtingsfietspad van drie meter breed aangelegd.

Nutswerken

Als voorbereiding op de wegenwerken zullen de nutsmaatschappijen begin april 2018 starten met de nodige aanpassingen in de Bellemdorpweg. Deze werken zullen,  afhankelijk van de weersomstandigheden, een maand duren. Nadien vinden de overkoppelingen van de huisaansluitingen plaats. Ondertussen start de aannemer met de geplande wegenwerken in de Bellemstraat.

Infovergadering

Op donderdag 19 april 2018 lichtte het studiebureau samen met de aannemer het project toe tijdens een infovergadering in het auditorium van het gemeentehuis, Europalaan 22. Meer info via mobiliteit@aalter.be of tel. 09 325 22 00.

Datum van het bericht: vrijdag 23 maart 2018
Nieuwsoverzicht