Naar inhoud

Aanleg nieuw fietspad tussen Aalter en Bellem

Bellemstraat
Om de route tussen Aalter en Bellem fietsvriendelijker te maken wordt er in de Bellemstraat en de Bellemdorpweg een nieuw fietspad aangelegd.

Het nieuwe fietspad start in Bellem aan de Bellemdorpweg op de kruising met de Moerstraat. Daar komt links en rechts van de weg een fietspad tot aan het voetbalveld. Ter hoogte van het voetbalveld komt een drempel die de snelheid van de wagens zal afremmen. Van het voetbalveld tot aan de Bellemstraat komt een tweerichtingsfietspad achter de bomenrij (foto). In de Bellemstraat (tussen de tunnel onder de spoorweg en de Bellemdorpweg) wordt een verhoogd tweerichtingsfietspad van drie meter breed aangelegd.  Dit pad zal bijna de helft van de rijweg innemen. Een houten afsluiting zal de twee scheiden. Auto’s hebben drie meter rijweg over en zullen elkaar enkel kunnen kruisen op drie à vier uitvoegstroken. Wie tijdens de werken met de auto van Aalter naar Bellem wil, zal moeten kiezen tussen de Oostmolenstraat of de Weibroekdreef.

Stand van zaken Bellemstraat

De aannemer is momenteel in bouwverlof. Vóór het verlof kon de aannemer de betonnen middenberm gieten en de rijweg en het fietspad vlakfrezen. Op maandag 6 augustus 2018 starten de werkzaamheden terug in de Bellemstraat. Dan staan volgende taken op de planning: het gieten van het asfalt, de zone onder de spoorwegtunnel verder aanleggen, het aanleggen van de uitwijkstroken, de aanleg van de balustrade tussen fietspad en rijweg en de afwerking van de bermen. Dit nieuwe fietspad langs de Bellemstraat kan in het begin van het schooljaar opnieuw gebruikt worden.

Stand van zaken Bellemdorpweg

In de Bellemdorpweg zitten de werken momenteel in een ondergrondse fase. Hier wordt gewerkt aan de nutsleidingen. De bovengrondse werken starten vanaf oktober 2018.

Fasering en omleidingen

Let op: alle timings zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden en de planning van de aannemer.

 

Fase 2:

Duur van juni tot begin september
Omleiding autoverkeer (tijdens fase 1 en 2) via Oostmolenstraat en Weibroekdreef
Omleiding fietsers (tijdens fase 1 en 2) via Korte Kave, onderdoorgang spoorweg en ventweg spoorweg

 

 

Datum van het bericht: donderdag 02 augustus 2018
Nieuwsoverzicht