Naar inhoud

Vaar mee met de milieuboot

milieuboot
Een tocht met de milieuboot is aantrekkelijk én interessant voor jong en oud. Je maakt kennis met alle aspecten van de waterloop in eigen streek, het landschap in de omgeving, de scheepvaart en de bedrijvigheid langs de waterweg. Op zondag 22 april 2018 vertrekt de boot in Aalter.

Langs het Kanaal Gent-Brugge-Oostende wisselt industrie af met weidse landschappen. De oude kanaalarmen en -oevers vormen een ecologisch waardevol lint. Bovendien kan je in het labo helpen om de waterkwaliteit van het kanaal te bepalen. Integraal waterbeheer, biodiversiteit, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering zijn de thema’s die aan bod komen.

Meevaren

Op zondag 22 april 2018 van 14.00 u tot 17.00 u  is iedereen van harte welkom aan boord van de milieuboot. De tocht vindt plaats op het Kanaal Gent-Brugge-Oostende met vertrek en aankomst in Aalter. De deelnameprijs is 4 euro voor jongeren onder 18 jaar en 8 euro voor volwassenen. Na aanvraag kan de milieuboot ook voor uw dienst of vereniging varen. Inschrijven kan tot en met maandag 9 april 2018 via www.milieuboot.be.

Datum van het bericht: donderdag 08 maart 2018
Nieuwsoverzicht