Naar inhoud

Het Zomert opnieuw in Poeke!

promobeeld Poeke Zomert
Vanaf dinsdag 13 februari 2018 is de brochure van Poeke Zomert ‘18 beschikbaar. Naar goede gewoonte maken de concerten in het kasteel van Poeke de hoofdmoot uit van het zomerprogramma en ook dit jaar staat een keur van gerenommeerde artiesten klaar om u te vergasten op schitterende concerten.

Arte Amanti

Op zondag 11 maart 2018 vindt om 11.00 u het Arte Amanti kamermuziekfestival plaats in de kerk van Poeke. Treden op: het jonge trio Géraldine Clement (fluit), Nina Poskin (viool) en Héloise de Jenlis (harp). De Aalterse gitarist Thomas Langlois zal je vergasten op enkele uitvoeringen op de luit. Reserveer jouw kaarten via eerste.lijn@aalter.be of tel. 09 325 22 00. De prijzen zijn identiek aan deze van de kasteelconcerten.

Kasteelconcerten

Jeroen Billiet (hoorn) en Jan Huylebroeck (piano) steken op zondag 8 april van wal met Brave Belges. Aan de hand van anekdotes, originele instrumenten en wondermooie muziek vertelt het duo de waanzinnige evolutie die de hoorn(spelers) doormaakten tijdens de romantische periode.

Op zondag 6 mei is het de beurt aan Lieselot De Wilde (sopraan) en Peter Verhelst (gitaar). Samen spelen ze een fijne selectie Napolitaanse melodieën van de 12de eeuw tot nu in het programma Canzone ‘e Partenope - Canzoni Popolari Napoletane by Bel Ayre.

Op zondag 3 juni bezoeken Marcel Ponseele (hobo), Ruth Van Killegem (blokfluit), Guy Penson (klavecimbel) en Bernard Woltèche (cello) het kasteel van Poeke. In Blokfluit & hobo, hand in hand vertolken zij werk van Loeillet, Corelli, Vivaldi, Telemann en Van Eyck.

Pianist Yannick Van de Velde maakt deel uit van de Belgische muzikale top. Op zondag 5 augustus  speelt hij onder andere werken van Beethoven, Brahms en De Falla.

Afsluiten doen we op zondag 2 september met violiste Elisa Kawaguti, bekend als laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd en gitarist Yves Storms, goed voor verschillende internationale recitals. Op hun programma vinden we onder andere Paganini-Sonata Concertata en M. de Falla-Suite Populaire Espagnole.

Activiteiten

Poeke Zomert is meer dan alleen de kasteelconcerten. Zo organiseert de kasteelhoeve een heus Imkercafé en verschillende wandel- en doemomenten in het kasteelpark, waaronder een honingfeest en een zaaidag om je eigen vierkante meter in te zaaien met bloemen. Ook dit jaar werd er samengewerkt met de Aalterse verenigingen om je een waaier aan zomerse activiteiten te bieden.

Kaarten

De kaarten voor de kasteelconcerten zijn beschikbaar vanaf dinsdag 13 februari 2018 aan de balies van het gemeentehuis. Reserveren kan via tel. 09 325 22 00 of eerste.lijn@aalter.be. Kaarten kosten 13 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. -18-jarigen en studenten betalen 5 euro per ticket. Alle info over Arte Amanti, de kasteelconcerten en overige zomeractiviteiten van Aalterse verenigingen lees je op www.aalter.be/poekezomert en in de gratis programmabrochure, te vinden in het gemeentehuis, het Sportpark, de bibliotheek, de Academie, horecazaken en logeergelegenheden.

Datum van het bericht: donderdag 08 februari 2018
Nieuwsoverzicht