Naar inhoud

Van PWA-stelsel naar Wijk-werken

Op 1 januari 2018 kwam er een einde aan de plaatselijke werkgelegenheidsagentschappen (het PWA-stelsel). Dit project van de VDAB liet langdurig werklozen toe om activiteiten uit te oefenen buiten het gewone arbeidscircuit. Het wordt nu vervangen door het Wijk-werken.

Het Wijk-werken biedt werkzoekenden de kans om enkele uren per week (maximum 60 uur per maand en 630 uur per jaar) ervaring op te doen in een toegankelijke werkomgeving dicht bij huis, bijvoorbeeld klusjes bij mensen thuis, kinderopvang, bedelen van maaltijden aan huis,… Wijk-werkers krijgen hiervoor een kleine vergoeding van 4,10 euro per uur bovenop de werkloosheidsuitkering.

Er worden verspreid over het Meetjesland zitdagen ingericht voor zowel de wijk-werkers als de gebruikers van wijk-werk.  Zowel de wijk-werkers als de gebruikers kunnen op alle zitdaglocaties van het samenwerkingsverband bij een wijk-werkbemiddelaar terecht. De locaties en zitdagen vind je  op www.vdab.be/wijkwerken en op www.welzijnsband.be . De wijk-werkbemiddelaar zal je algemene informatie geven over wijk-werk en zal nagaan of de gevraagde klus mogelijk is. Daarnaast kan hij hulp bieden bij het online aanmelden en bij het invullen van een gebruikersovereenkomst. Van zodra alle formulieren in orde zijn en het jaarlijks inschrijvingsgeld van 7,50 euro betaald is, kan je wijk-werkcheques bestellen (7,45 euro per stuk ) en kan de klus ingepland worden. Ook als wijk-werker kan je bij de wijk-werkbemiddelaar terecht met uw vragen.

Zitdag in Aalter

Je kan vanaf nu elke donderdag van 9.00 u tot 11.30 u en van 13.30 u tot 16.00 u in het gemeentehuis met een medewerker Wijk-werken praten. Meer info via ocmw@aalter.be en tel. 09 325 22 00.

Datum van het bericht: dinsdag 23 januari 2018
Nieuwsoverzicht