Naar inhoud

Activiteiten in Aalter & Knesselare, een voorsmaakje…

Met de fusie in het vooruitzicht blikken we even over de gemeentegrenzen heen en laten we jou kennis maken met enkele interessante activiteiten in het voorjaar en de zomer.

Aalter

Comedy try-out (donderdag 22 februari 2018, 20.00 u)

Lachen en gieren met comedians Ralf Jennes, Latif Aït en Erhan in het keldertheater van het gemeentehuis! De MC van dienst is Tom Cools. Tickets kosten 6 euro, te reserveren via www.comedy-tryout-aalter.be of 7 euro aan de deur.

Arte Amanti (zondag 11 maart 2018, 11.00 u)

Het bekende kamermuziekfestival strijkt opnieuw neer in Aalter (in de kerk van Poeke). Op het programma staan Géraldine Clement (fluit), Nina Poskin (viool), Héloise de Jenlis (harp) en Thomas Langlois (luit). Tickets kosten 15 euro, 12 euro (-26 of abonnee) of 14 euro (65+). Meer info via cultuur.toerisme@aalter.be.

Kasteelconcerten in Poeke

Zondag 8 april 2018, 11.00 u. Jeroen Billiet (hoorn) en Jan Huylebroeck (piano): Brave Belges.

Zondag 6 mei 2018, 11.00 u. Lieselot De Wilde (sopraan) en Peter Verhelst (gitaar): Bel Ayre.

Zondag 3 juni 2018, 11.00 u. Marcel Ponseele (hobo), Ruth Van Killegem (fluit), Guy Penson (klavecimbel) en Bernard Woltèche (cello).

Zondag 5 augustus 2018, 11.00 u. Yannick Van de Velde (piano).

Zondag 2 september 2017, 11.00 u. Elisa Kawaguti (viool) en Yves Storms (gitaar).

Meer info: cultuur.toerisme@aalter.be. Prijs: 13 euro in voorverkoop, 15 euro aan de kassa.

Tickets zijn beschikbaar vanaf maandag 12 februari 2018.

Kunstzinnig Aalter (vrijdag 27 april – zondag 29 april 2018)

Kunstzinnig Aalter is de tweejaarlijkse tentoonstelling in het kasteel van Poeke naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten. Gratis toegang. Meer info: cultuur.toerisme@aalter.be.

Knesselare

Paddentrek in Knesselare

Rond half februari start overal de paddentrek, ook in en rond het landschapspark Drongengoed. Vele duizenden kikkers, padden en salamanders trekken elk voorjaar bij het ontwaken uit hun winterslaap massaal naar de voortplantingspoel in het Drongengoed, wat een schitterend schouwspel oplevert.

Rommelmarkt (zondag 10 juni 2018)

Kermis, optredens, oldtimers én de rommelmarkt. In de centrumstraten staan een paar honderd standhouders, eet- en drankkraampjes. Bij mooi weer zitten de gezellige terrasjes barstensvol voor het aperitiefconcert.

Koopjesfeest (zaterdag 30 juni 2018)

De zomer in Knesselare start traditiegetrouw met het Koopjesfeest. In het verkeersvrije centrum laten de lokale handelaars zich van hun beste kant zien met koopjes, speciale acties, animatie en heel veel sfeer.

Ursel Avia (zaterdag 30 juni & zondag 1 juli 2018)

Het vliegveld van Ursel maakt zich op voor een volkstoeloop. Vliegclub Ursel en Werkgroep B-67 zetten dan de deuren open tijdens Ursel Avia. Daar komen elk jaar heel wat legendarische vliegtuigen te pas. Een vaste waarde: The Victors, een formatieteam uit Knesselare.

Cogétama Fest (zaterdag 11 & zondag 12 augustus 2018)

Een gratis parkfestival op de site van de oude Cogétama-sigarenfabriek in Knesselare. Een sfeervol ingekleed park, live-bands, kinderanimatie, circusacts, dj's, food, drinks en nog veel meer.

Banddate (zondag 26 augustus 2018)

Knesselare is een echte muziekgemeente. Geen event dat meer (Knesselaarse) muziek ademt dan Banddate, op de koer van café Litanie of op de Plaats. Het concept? Nieuwe en ervaren muzikanten spelen in enkele onuitgegeven bands. Het resultaat? Een knallend muziekfeest pur sang.

Datum van het bericht: dinsdag 23 januari 2018
Nieuwsoverzicht