Naar inhoud

Laagdrempelige uitstappen dankzij Rap op stap

wereldkaart
Iedereen verdient het om er even tussenuit te zijn. Daarom kunnen Aalternaren die het financieel of op een andere manier moeilijk hebben terecht in het Rap op Stap-kantoor in het gemeentehuis (Europalaan 22). Het kantoor is vanaf 2018 elke week geopend.

Dit laagdrempelig reisbemiddelingskantoor helpt iedereen met een klein budget aan een leuke uitstap. Je kan er vakanties, daguitstappen en sport- en cultuuractiviteiten boeken. Bovendien helpen de medewerkers je ook met praktische zaken, zoals het samenstellen van een budget en het uitzoeken van geschikt vervoer.

Voorwaarden

Om een leuke daguitstap of toffe vakantie te boeken, dien je aan één van volgende voorwaarden te voldoen:

  • recht hebben op een leefloon of een inkomen gelijk aan het leefloon;
  • een verhoogde tegemoetkoming ontvangen;
  • in een beschutte of sociale werkplaats werken;
  • in budgetbegeleiding zijn of door schuldbemiddeling geholpen worden.

Elke week geopend

Vanaf 2018 is het kantoor elke week geopend. Tijdens de even weken is dit op dinsdag van 17.00 u tot 19.00 u en tijdens de oneven weken is dit op woensdag van 15.00 u tot 17.00 u. Buiten deze openingsuren kan je een afspraak maken op het nummer 09 327 05 75 of via rapopstap@aalter.be. Het Rap op Stap-kantoor is een samenwerking tussen het gemeentebestuur, vzw Oranje, Steunpunt Vakantieparticipatie en het Fonds Vrijetijdsparticipatie, met ondersteuning van de provincie Oost-Vlaanderen.

Datum van het bericht: vrijdag 29 december 2017
Nieuwsoverzicht