Naar inhoud

Nieuw elektrisch laadpunt aan Sportpark

laadpaal
De parkeerplaats van het Sportpark verwelkomt een laadpaal voor elektrische voertuigen. Je kan je elektrische of hybride wagen opladen aan de paal, die twee semi-snellaadpunten van elk 11kW bevat.

De parkeerplaatsen aan het laadpunt zijn enkel voorbehouden voor elektrische en hybride wagens. Sta je er toch met een andere wagen, dan kan je beboet worden. Met de nieuwe laadpunten komt Aalter tegemoet aan de grotere vraag naar laadpalen, nu er steeds meer elektrische wagens rondrijden.

Smoov

Via de app Smoov (www.smoovapp.eu) kan je opvolgen of de laadpaal beschikbaar, bezet of buiten werking is. In de app kies je ook je betaalmethode en kan je het overzicht van de laadbeurten bekijken.

Toekomstplannen

De laadpaal aan het station van Aalter-centrum zal omwille van de geplande werken binnenkort worden weggenomen. Daarna volgt een installatie op een andere plaats aan het station. In 2018 komt er nog een laadpunt bij in Aalter. Het nieuwe laadpunt aan het Sportpark maakt deel uit van de Europese richtlijn en het Vlaamse actieplan Clean Power for Transport.

Datum van het bericht: vrijdag 15 december 2017
Nieuwsoverzicht