Naar inhoud

Infrabel vernieuwt bruggen Knesselaarsestraat en Weitingstraat

Voorbeeld brug Knesselaarsestraat

Sinds eind vorig jaar is Infrabel bezig met de voorbereidende werken voor de bouw van een nieuwe brug in de Knesselaarsestraat en de Weitingstraat. Dit gebeurt in het kader van de aanleg van een derde en vierde spoor tussen Gent en Brugge.

Kijkmoment aan brug Weitingstraat

Vanaf maandag 11 december worden de brugliggers (foto) in de Mariahovelaan gestockeerd en van vrijdagnacht 15 december tot en met zondag 17 december worden ze over de sporen geplaatst. De signalisatie zal je al vanaf vrijdagmiddag opmerken. Het transport en de werken brengen overdag en ’s nachts geluids- en verkeershinder met zich mee. Wil je het plaatsen van de brugliggers van dichtbij meemaken? Schrijf je dan ten laatste op 12 december in voor het kijkmoment van Infrabel op zaterdag 16 december van 10.30 u tot 12.00 u via www.infrabel.be/nl/weitingstraat of tel. 0800 55 000. Afspraak aan de Kippendonkstraat. Vergeet je stevige schoenen niet!

Verkeershinder Mariahovelaan

Door deze werken is er van 11 december tot en met 15 december geen gemotoriseerd verkeer mogelijk in de Mariahovelaan, in de richting van Bellem naar Hansbeke. Volg de omleiding via Vaart-Zuid. Zwaar verkeer rijdt via de E40. Het fietsverkeer van Vaart-Zuid wordt op zijn beurt omgeleid via de Mariahovelaan. Van 16 tot en met 18 december wordt de Mariahovelaan volledig, in beide richtingen, onderbroken. Meer info via wegen@aalter.be of tel. 09 325 22 00.

Treinverkeer onderbroken

Om deze werken in alle veiligheid uit te voeren, worden de rechtstreekse treinen tussen Gent en Brugge op zaterdag 16 en zondag 17 december omgeleid en de stoptreinen worden vervangen door bussen van De Lijn. Deze tijdelijke haltes vind je aan het station van Aalter-centrum, aan het dorpsplein van Bellem en aan het kruispunt Overleiestraat-Jezuietengoed-Vaartlaan in Sint-Maria-Aalter. Meer info via www.nmbs.be.

Verkeershinder Knesselaarsestraat

Tijdens datzelfde weekend wordt ook de oude brug van de Knesselaarsestraat afgebroken. Om daarna de brug te kunnen bouwen, zal de Knesselaarsestraat worden afgesloten voor alle verkeer van maandag 1 december tot en met zondag 15 april 2018. Om van Knesselare naar Sint-Maria-Aalter te rijden, volg je de omleiding via de Knokkeweg (N44). Vanaf 1 december zal Infrabel ook de bomen en struiken weghalen van de onteigende percelen (voortuintjes) in de Bokhoutlaan en Vaanders. Meer informatie hierover en over de werken aan beide bruggen: www.buurtbewoners.be en tel. 0800 55 000.

Kruispunt Stratem-Vijfringenstraat onderbroken

De rioleringswerken in Stratem zijn afgerond. De aannemer werkt nu aan de nieuwe weg in Stratem en aan het kruispunt met de Vijringenstraat. Hierdoor zal dit kruispunt tot en met zondag 30 november 2017 worden onderbroken. Je rijdt dan om via Hooggoed, Hageland en Sterrewijk om Aalter-centrum en Sint-Maria-Aalter te bereiken.

Vanaf maandag 1 december 2017 is er opnieuw doorgaand verkeer in Stratem en op het kruispunt mogelijk.

Meer info: waterwerken@aalter.be of tel. 09 325 22 00.

 

Enkele sfeerbeelden van de werken - copyright TUC RAIL - Infrabel:

Datum van het bericht: donderdag 23 november 2017
Nieuwsoverzicht