Naar inhoud

Sportpark verwelkomt vernieuwde kleedkamers en parketvloer

Kleedkamers Sportpark

De afgelopen maanden werd er heel wat geïnvesteerd in het Sportpark. De parketvloer en de kleedkamers van de sporthal Lindestraat werden grondig onder handen genomen. Daarnaast zorgde het bestuur voor nieuwe dug-outs (hokjes langs het veld voor de reservespelers en scheidsrechter) aan het krachtbalterrein. Ook werd de voetbalinfrastructuur in Bellem opgewaardeerd.

Renovatie parketvloer

De parketvloer in de sporthal Lindestraat werd al in juni vernieuwd, zodat de hal bij de start van de zomer opnieuw kon dienen voor sportkampen en sportinitiaties. Hierbij werden de oude vernislagen verwijderd, de sportbelijning voor volleybal, basketbal en minivoetbal vernieuwd, de plinten vervangen en de beschadigde parketzones hersteld. Alle gronddeksels van de grondpotten voor het volleybal en de vloerankers voor het basketbal (31 stuks) worden begin oktober vernieuwd. De werken bedragen 46.000 euro.

Totaalrenovatie kleedkamers

In de sporthal Lindestraat wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de renovatie van de spelerskleedkamers, kleedkamers voor de scheidsrechters en het EHBO-lokaal, goed voor een investering van ongeveer 315.000 euro. Er werden al nieuwe vloeren, verlichting, afvoeren, douches, betegeling, verluchting, schilderwerken en zitbanken geïnstalleerd. Je zal de vernieuwde kleedkamers zo snel mogelijk kunnen gebruiken.

Dug-Outs krachtbalveld

Tot nu hadden de wisselspelers aan het krachtbalveld geen mogelijkheid om te schuilen tegen wind en regen. Daarom werden twee dug-outs geplaatst en een op maat gemaakte aantekendug-out, waar de scheidsrechter aantekeningen kan maken. Dit alles kostte 6.700 euro.

Investeringen voetbalinfrastructuur

Ook de gemeentelijke infrastructuur van voetbalclub SK Bellem werd vernieuwd. De tribune van het A- en B-terrein kreeg onder meer een nieuw dak en een verharde ondergrond. Dedoelen en de dug-outs (foto) van het A-terrein werden vernieuwd en het veld werd opnieuw ingezaaid. Kostprijs: 31.000 euro. Ook het veld van WSL Lotenhulle kreeg een nieuwe graslaag en dit najaar zullen de dug-outs worden vervangen.
Tot slot komt er in Sint-Maria-Aalter een nieuwe voetbalinfrastructuur met kantine, douches en kleedkamers. De bouwaanvraag voor de nieuwbouw werd net ingediend.

Datum van het bericht: woensdag 06 september 2017
Nieuwsoverzicht