Naar inhoud

Investeringen in huurwoningen gepland? Maak een afspraak met Woonwijzer!

Tony Van den Hende, energiebegeleider van Woonwijzer Meetjesland voor Aalter
De Vlaamse overheid biedt sinds 2017 extra hoge premies voor energiebesparende investeringen in huurwoningen. De energiebegeleider van Woonwijzer Meetjesland helpt en adviseert je hierbij.

Verhuurders kunnen deze premies krijgen voor het plaatsen van dakisolatie, hoogrendementsbeglazing en voor het isoleren van spouwmuren. Sinds kort werden deze voorwaarden versoepeld, waardoor er ook veel meer huurwoningen dan voorheen in aanmerking komen voor deze premies.

Energiebegeleider

De energiebegeleider zorgt voor de afspraken met huurder en verhuurder gedurende het hele project. Daarnaast biedt hij ook technische ondersteuning en adviseert hij over de werken die kunnen uitgevoerd worden en over de materialen die kunnen gebruikt worden. Dat houdt in dat hij mee kan zoeken naar geschikte aannemers, door offertes op te vragen en te beoordelen. Hij volgt ook de werken op, maakt de premieaanvragen in orde en bezorgt ze aan Eandis.

Meest gestelde vragen in 2016

De heer Tony Van den Hende is de energiebegeleider van Woonwijzer Meetjesland voor Aalter. In 2016 deden 379 Aalterse gezinnen beroep op een adviseur van Woonwijzer Meetjesland. Vragen over premies(61%) en energieleveranciers (20%) waren het populairst, gevolgd door vragen over sociaal wonen (9%), (ver)huren (8%) en beleidsmaatregelen (2%).

Zitdagen

Alle premiebedragen en voorwaarden vind je terug op www.woonwijzermeetjesland.be. Kom ook eens langs tijdens de wekelijkse zitdagen in het gemeentehuis, op dinsdag van 16.00 u tot 19.00 u en op woensdag van 8.30 u tot 10.30 u.

Datum van het bericht: donderdag 17 augustus 2017
Nieuwsoverzicht