Naar inhoud

Draag je dopje bij voor opleiding van blindengeleidehonden

Campagnebeeld dopjesactie
'Vrienden der Blinden' uit Koksijde leidt jaarlijks zo’n 10 blindengeleidehonden op in hun opleidingscentrum. Om een puppy te coachen tot een goed getrainde hond voor blinden en slechtzienden is ongeveer 25.000 euro nodig.

De helft van de kosten wordt gedragen door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. De andere helft wordt ingezameld via de Dopjesactie. Eén kilogram aan dopjes levert 30 eurocent op. Er is dus maar liefst 77,5 ton aan dopjes nodig om één hond te financieren!

Zuivere plastic dopjes

Je kan de dopjes deponeren in de verzameltonnen van de Vrienden der Blinden, te vinden in de bibliotheek, het Sportpark, de gemeentelijke ontmoetingscentra, het recyclagepark, het jeugdcentrum Kadans en de locaties van de Buitenschoolse kinderopvang (alle locaties geopend vanaf 1 september). Zuivere plastic dopjes zijn altijd goed, zoals dopjes van frisdrank, water, melk, fruitsap, sportdrank (het doorzichtige kapje mag erop blijven), (af)wasproducten, detergenten, deodoranten, shampoos, spuitbussen en medicatie. Ook deksels van choco-, honing- en sauspotjes zijn welkom. Zorg ervoor dat de dopjes proper zijn en verwijder stickers en rubberen ringen. Wijnkurken, metalen schroefdoppen en kroonkurken horen niet tussen de dopjes. Meer info via www.dopjesactie.be.

Datum van het bericht: dinsdag 08 augustus 2017
Nieuwsoverzicht