Naar inhoud

Aalter herdenkt treinramp

Herdenking treinramp 1982 - (c) Guy Stroobandt
Op donderdag 13 juli was het exact 35 jaar geleden dat vijf mensen het leven lieten en een twintigtal anderen zware verwondingen opliepen tijdens een botsing van een voorbijrijdende sneltrein en een stilstaande stoptrein. Het college hield toen een herdenking van deze treinramp.

Burgemeester Pieter De Crem en voormalig stationschef Christian Hoste namen het woord tijdens de herdenking op de site van het Hoefijzer aan het station van Aalter-centrum. Ze herdachten de overledenen, de gekwetsten, hun families en de vele hulpverleners die ware heldendaden verrichtten. Brandweerkorpsen uit Aalter, Gent, Brugge, Nevele en Maldegem boden samen met de Civiele Bescherming hulp, maar het bleef een zeer moeilijke opdracht door de enorme materiële schade aan beide treinen en het stationsgebouw.

Serene herdenking

Zowat 250 mensen waren aanwezig op de herdenking van de treinramp. De serene herdenking werd afgesloten met een muzikaal intermezzo en een bloemenhulde. Aalter wil hiermee aantonen dat de ramp deel uitmaakt van haar geschiedenis en de slachtoffers blijvend zullen worden herdacht.

Datum van het bericht: dinsdag 01 augustus 2017
Nieuwsoverzicht