Naar inhoud

Techniekacademie laat kinderen kennismaken met techniek en technologie

Techniekacademie
Van woensdag 13 september tot en met woensdag 6 december 2017 kunnen leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar in de Techniekacademie Aalter kennismaken met techniek en technologie.

Is je kind graag creatief bezig? Kriebelt het om allerlei zaken te maken, maar ontbreekt het hem of haar aan basiskennis? Dan is er nu de Techniekacademie Aalter! Professionele techniekmentoren van hogeschool VIVES brengen de kinderen via elf workshops en een bedrijfsbezoek in contact met onder andere chemie, hout, metaal, kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica. De leerlingen leren er omgaan met gereedschap, materialen en een aantal technische systemen.

Inschrijven vanaf 2 september

Inschrijven kan vanaf zaterdag 2 september 2017, maar je kan je nu al aanmelden via http://www.techniekacademie-aalter.be/. Je ontvangt dan alle details over de inschrijvingen in je mailbox. De workshops vinden plaats in de secundaire school De Beuk (de eerste 6 weken) en in het Emmaüsinstituut (de laatste 6 weken). Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 per groep. De deelnameprijs bedraagt 50 euro (materiaal en verzekering inbegrepen). Indien broer of zus ook wilt deelnemen, dan krijgt hij of zij 5 euro korting. Ouders kunnen ook tot 45% van het inschrijvingsgeld recupereren via een fiscaal attest. De Techniekacademie Aalter wordt georganiseerd door het gemeentebestuur.

Datum van het bericht: dinsdag 01 augustus 2017
Nieuwsoverzicht