Naar inhoud

Infovergadering herinrichting straten Aalter-centrum

De Bellemstraat wordt een pak groener.
Het gemeentebestuur en het studiebureau bereiden de herinrichting van het Aalterse centrumgebied voor. Op donderdag 17 augustus 2017 kom je meer te weten over de fasering van de werken tijdens een infovergadering in het gemeentehuis.

Recent werd de aannemer voor de riolerings- en wegenwerken aangesteld. Het gemeentebestuur streeft ernaar de werken in november 2017 te starten. De fasering van de werken zal in overleg met de aannemer worden opgemaakt. Vanaf september 2017 zullen de nutsmaatschappijen al enkele aanpassingswerken uitvoeren als voorbereiding op de riolerings- en wegenwerken.

Infovergadering op 17 augustus

Op donderdag 17 augustus 2017 om 20.00 u zullen de verantwoordelijken van het studiebureau en het gemeentebestuur de uitvoering van het project toelichten tijdens een infovergadering in het auditorium van het gemeentehuis, Europalaan 22.

Wijzigingen centrumstraten

Na de herinrichting van de centrumstraten zal de Markt vanuit alle hoeken bereikbaar zijn en wordt doorgaand verkeer ook meteen weggeleid. Het centrum zal als het ware een groot rondpunt worden. Er komt een centrale goot in de rijweg die de zwakke weggebruikers meer ruimte schenkt. De geplande gevel- en monumentverlichting op en rond de Markt zal het centrumgevoel nog versterken en meer gezelligheid creëren. Vanaf september 2017 voeren de nutsmaatschappijen aanpassingswerken uit. Daarna volgen de riolerings- en wegenwerken van het gemeentebestuur.

Meer info

Datum van het bericht: dinsdag 08 augustus 2017
Nieuwsoverzicht