Naar inhoud

Nieuwe brug Nieuwendam en tunnels afgewerkt

Brug Nieuwendam
Je kan nu gebruik maken van de nieuwe brug aan Nieuwendam en de fiets- en voetgangerstunnels aan Jezuïetengoed en de Maria-Aaltersesteenweg. Ze vervangen de overwegen op de spoorlijn tussen Gent en Brugge. De werken hebben twee jaar geduurd.

Spoorwegbeheerder Infrabel heeft de overwegen op de spoorlijn gesloten om de veiligheid en de stiptheid van het treinverkeer te garanderen. De fietsers- en voetgangerstunnels tussen Vaanders en de Maria-Aaltersteenweg, ter hoogte van Jezuïetengoed en ter hoogte van Di Coylde in Beernem, zorgen voor een veilige connectie voor de zwakke weggebruikers tussen de noord- en zuidkant van de spoorweg.

Er is ook een nieuwe parallelweg tussen de Maria-Aaltersteenweg en de Bokhoutlaan die het autoverkeer omleidt naar de brug in de Knesselaarsestraat.

Veilige Oude Vaart

De nieuwe brug die de Kwadestraat en Nieuwendam met elkaar verbindt, moet het sluipverkeer aan de Oude Vaart verminderen. Doordat de weg naar de spoorwegbrug een duidelijke knik maakt, wordt het zwaar en doorgaand (sluip)verkeer naar Beernem via de Knokkeweg (N44) en E40 gestuurd. Zonder dat verkeer wordt de Oude Vaart veiliger voor het lokaal verkeer en voor de vele fietsers. Tot slot werkt Infrabel verder aan de bruggen in de Knesselaarsestraat en de Weitingstraat. Meer info via tel. 0800 55 000, info.projecten@infrabel.be en www.infrabel.be/nl/buurtbewoners/aalter.

Datum van het bericht: dinsdag 18 juli 2017
Nieuwsoverzicht