Naar inhoud

'Va is koning' maakt (jong)dementie bespreekbaar!

Sfeerbeeld 'Va is Koning'
Op dinsdag 26 september 2017 vindt in het gemeentehuis de gratis theatermonoloog over (jong)dementie 'Va is Koning' plaats.

Op een aangrijpende, verrassende, intieme, (h)eerlijke en herkenbare manier vertelt Willy De Jaeghere het waargebeurde verhaal van Jef. Zonder meligheid of taboes en vaak doorspekt met een vleugje humor.

Jef werkt als arbeider in de brouwerij en bouwt buiten zijn uren een bloeiende zaak op als ijsverkoper. Tot het noodlot toeslaat en hij op een dag te horen krijgt dat hij de ziekte van Alzheimer heeft. Tot overmaat van ramp moet hij ook zijn liefste vrouwtje Yvonne veel te vroeg afgeven. De toeschouwer wordt meegezogen in de wereld van Jef. Hij volgt Jef thuis, in het ziekenhuis en later in het woonzorgcentrum waar hij tot het einde verblijft.

Aanrader voor zorgprofessionals!

Va is Koning is een gratis voorstelling die het thema dementie en de ziekte van Alzheimer op een bijzondere wijze in het daglicht stelt. De voorstelling is bijzonder geschikt voor zorgprofessionals, vrijwilligers en iedereen met een hart voor mensen. Een absolute aanrader!

De monoloog vindt plaats op dinsdag 26 september 2017 om 19.30 u in het auditorium van het gemeentehuis, Europalaan 22. Na de voorstelling geniet je van een receptie. Inschrijven is mogelijk tot en met zondag 24 september 2017.

Info en inschrijven

cel Welzijnszaken

Datum van het bericht: woensdag 06 september 2017
Nieuwsoverzicht